x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mischie, nr. 1 pe lista la locale

Mischie, nr. 1 pe lista la locale

06 Apr 2004   •   00:00

Baronul de Gorj, Nicolae Mischie, ocupa primul loc pe lista candidatilor PSD pentru Consiliul Judetean. Decizia luata de conducerea filialei gorjene a PSD trebuie validata si de catre centru.

Organizatia judeteana Gorj a PSD nu se leapada prea usor de fostul presedinte al filialei, Nicolae Mischie. Dupa ce baronul de Gorj a fost tras pe linie moarta de catre conducerea centrala a partidului de guvernamant, din cauza problemelor pe care acesta le are cu PNA, Delegatia Permanenta a PSD Gorj a decis, la sfarsitul saptamanii, sa-l plaseze pe Mischie in fruntea listei cu candidati pentru Consiliul Judetean. Anuntul a fost facut ieri de presedintele interimar al filialei gorjene, Corneliu Popescu, cu precizarea ca lista cu candidati va fi inaintata spre aprobare conducerii centrale a PSD.

DECIZIE. La sfarsitul lunii martie, baronul Nicolae Mischie s-a autosuspendat din functia de presedinte al PSD Gorj, motivand ca nu vrea sa exercite nici un fel de presiune asupra Justitiei, avand in vedere ca PNA il cerceteaza pentru modul in care si-a obtinut titlurile universitare, iar Parchetul de pe lănga Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a luat in vizor pentru contrabanda calificata si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Dupa doar cateva zile, conducerea centrala a PSD l-a suspendat pe Mischie de la sefia filialei Gorj, impreuna cu alti 11 baroni locali asupra carora planeaza suspiciuni de coruptie si care afecteaza imaginea PSD.

EXPLICATII. Vicepresedintele PSD Ioan Rus a declarat ieri ca Nicolae Mischie „nu poate fi considerat candidat al PSD" pentru Consiliul Judetean Gorj, deoarece prezenta lui in fruntea listei nu a fost validata de conducerea centrala a partidului. Rus nu a exclus posibilitatea ca Mischie sa candideze la alegerile locale, daca Justitia va ajunge la concluzia ca este nevinovat. „Daca ne vom edifica asupra faptelor sale, daca vom constata ca a fost mai degraba o greseala de management politic, decat o incalcare a legii, este posibil ca domnul Mischie sa se regaseasca pe liste. Daca inca PNA ajunge la concluzia ca s-a incalcat legea, acest lucru nu se va intampla", a spus Rus.
Gabriela Mladin, Silviu Sergiu

×
Subiecte în articol: politic psd mischie