x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mit spulberat - Iliescu: "N-am spus ca sunt sarac"

Mit spulberat - Iliescu: "N-am spus ca sunt sarac"

de Carmen Vintila    |    Dana Piciu    |    04 Feb 2006   •   00:00
Mit spulberat - Iliescu: "N-am spus ca sunt sarac"

PSD si-a lansat ieri, in cadrul Consiliului National, alternativa la actuala guvernare, dar si schimbarea sa de atitudine. In discursul sau, liderul PSD, Mircea Geoana si-a indemnat colegii sa se mobilizeze pentru ca partidul sa-si recastige credibilitatea. Liderul PSD a atacat dur actuala Putere, pe care a acuzat-o ca se afla in spatele scandalurilor care ii privesc pe membrii conducerii social-democrate. "Sezonul de vanatoare s-a incheiat, stimati ciocoi portocalii. PSD nu mai este o tinta aflata in bataia vantului si isi va apara oamenii in fata abuzurilor", a spus Mircea Geoana.

DISCURS. Surpriza a fost insa fostul presedinte al partidului, Ion Iliescu, care s-a hotarat in ultimul moment sa tina un discurs. Iliescu a recomandat eliminarea ambitiilor personale, apropierea de electorat si promovarea unor lideri animati de ideea binelui public, reusind sa ridice sala in picioare. El le-a amintit colegilor ca inca din 1990 i-a avertizat asupra "pericolului principal" pentru un partid care vine la guvernare - coruptia si ca partidul trebuie sa-si propuna ca obiectiv politic major sa se apere de acest flagel. El a mai aratat ca unii dintre social-democrati inteleg prin lupta pentru unitatea partidului "revenirea la cascavalul Puterii". Iliescu a spulberat si mitul omului sarac si cinstit: "Eu nu am spus ca sunt sarac. Am cautat sa dau un exemplu de decenta. Am facut apel la vorba populara: decat sa te imbogatesti cu nerusinare pe cai discutabile, mai bine cinstit si sarac. Asa spune romanul". (Dana Piciu, Carmen Vintila)

HOTARARI
In cadrul sedintei Consiliului National de ieri au fost adoptate noul "Contract social pentru bunastarea fiecarui roman", proiectul de reforma a clasei politice si "Manifestul social-democrat". Tot ieri s-a hotarat ca modificarile la Statutul partidului sa fie trimise la filiale. Dupa ce acestea vor fi dezbatute pe larg se va hotari daca este necesara convocarea unui Congres extraordinar. Principalele modificari sunt desfiintarea functiei de presedinte executiv si instituirea celei de prim-vicepresedinte care sa nu fie ales, ci numit de presedintele partidului. Alaturi de presedintele PSD, care va fi ales de Congres, vor mai functiona secretarul general si opt vicepresedinti, care urmeaza a fi alesi de Consiliul National pe liste sau individual.

×
Subiecte în articol: politic