x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mitrea: Mă retrag şi îi dau voturile mele lui Victor Ponta

Mitrea: Mă retrag şi îi dau voturile mele lui Victor Ponta

20 Feb 2010   •   00:00

Miron Mitrea a anunţat că se retrage din cursa pentru şefia partidului şi acordă voturile pe care se baza lui Victor Ponta.



"Acum 16 ani am intrat într-un partid puternic, aflat la putere şi atunci când era în opoziţie. Eram mândru ca fac parte din PSD, sau FSN cum se numea atunci.

PSD a fost condus de lideri care m-au făcut să fiu mândru: Ion Iliescu, Adrian Năstase, oameni care au condus partidul şi care, la fel ca şi PSD, au fost urâţi de o parte a electoratului şi iubiţi de alta, dar erau respectaţi!

Dacă nu reuşim să ieşim din acest moment ridicol, riscăm ca toată forţa organizaţiilor noastre să fie insuficientă, să nu ajunga ca PSD să revina la putere.
PSD a avut două guverne: Vacaroiu şi Năstase. Cred că niciodată vreunui om care este în această sală nu i-a fost ruşine şi nu s-a simţit mândru de modul în care am guvernat. Am avut onoarea să fac parte din cel mai performant guvern pe care l-a avut România de la Revoluţie încoace. Nu avem niciun motiv să lăsăm ochii în jos.

Lipsa de grijă a celor care conduc acum România este evidentă. Reforma guvernului Boc înseamnă salarii mai mici, pensii mai  mici, şomaj mai mare, cădere economică.  Noi am dus o politică de creştere economică, am reuşit să dăm României o viaţă mai bună. Suntem singurii care am făcut ceva bine pentru aceasta ţară.
Azi suntem în faţa unui guvern de dreapta care nesocoteşte toate politicile sociale şi care consideră că românii exista doar pentru a-i sluji pe ei. Traian Băsescu este omul care a transformat România într-o ţară a procurorilor.

Cred cu tărie că PSD trebuie să revină la putere, să redevină primul partid al ţării. Nu cred că putem fi puşi în situaţia de a alege între Vanghelie şi Pandele. Cred în unitatea partidului, cred că astăzi putem pleca uniţi. Cred că PSD are nevoie de o reconstrucţie internă.

Mi-am depus candidatura într-un moment în care nimeni nu contestă conducerea care a pierdut alegerile. Dacă Năstase ar fi candidat, eu mi-aş fi retras candidatura.
Mai important decât candidatura mea este să schimbăm actuala conducere a partidului, care ne-a dus într-o zonă în care mie îmi este jenă să stau
Nu m-am inscris ca să fiu preşedinte al partidului, ci ca să dau un semnal că actuala stare a PSD este inacceptabilă.
Mă retrag şi îi dau voturile mele lui Victor Ponta."

×
Subiecte în articol: politic