x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Monica Iacob Ridzi solicită Camerei să înceteze ancheta parlamentară în cazul său

Monica Iacob Ridzi solicită Camerei să înceteze ancheta parlamentară în cazul său

29 Iun 2009   •   00:00

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a solicitat Camerei Deputaţilor să ia act de încetarea de drept a anchetei parlamentare, ca urmare a declanşării procedurilor judiciare penale de către DNA în 23 iunie pentru verificarea sumelor cheltuite de "Ziua Tineretului".



Monica Iacob Ridzi a trimis Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor o scrisoare în care afirmă că, în temeiul Legii 304 coroborat cu Regulamentul Camerei, solicită conducerii insituţiei să ia act "că ancheta parlamentară încetează de drept" ca urmare a faptului că s-au declanşat procedurile urmării penale în dosarul 147/P/2009 al DNA.

"Referitor la adresa Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea sumelor cheltuite de MTS, sub semnătura ministrului Monica Iacob Ridzi, pentru organizarea «Zilei Tineretului», prin care solicită transmiterea către Comisie a documentelor indicate, vă aducem la cunoştinţă că prin adresa Ministerului Public, DNA Secţia de Combatere a Combatere a Corupţiei , din data de 26 iunie, au fost declanşate la data de 23 iunie cercetările penale în baza unui denunţ penal cu privire la împrejurările încheierii şi derulării a trei contracte între MTS şi societăţile SC Compania de Publicitate Mark SRL şi SC Artisan Consulting SRL", scrie Ridzi.

Ministrul Tineretului a informat că a trimis "întreaga documentaţie solicitată de DNA prin adresele înaintate în data de 24 şi 25 iunie".

"În temeiul art 3 al Legii 304 privind organizarea judiciară coroborat cu Regulamentul Camerei , vă solicit să luaţi act că ancheta parlamentară încetează de drept", a subliniat ministrul PDL.

Monica Iacob Ridzi a ataşat scrisorii şi adresa primită de la Ministerul Public, pe 26 iulie, privind înştiinţarea începerii urmăririi penale.

"Urmare cererii nr. 5412/26.06.2009, pe care ne-aţi adresat-o, vă facem cunoscut că la DNA - Secţia de combatere a corupţiei s-a înregistrat dosarul penal cu numărul de mai sus (147/P/2009 - n.r.), în care se efectuează acte premergătoare cu privire la împrejurările încheierii şi derulării a trei contracte, în valoare de peste trei milioane lei, între Ministerul Tineretului şi Sportului şi două societăţi comerciale cu capital privat (SC Artisan Consulting SRL, SC Compania de Publicitate Mark SRL)", se arată în document.

Conform documentului transmis de Ministerul Public "cercetările penale au fost declanşate la data de 23.06.2009, pe baza unui denunţ formulat în temeiul articolului 221 şi următoarele CPP", iar celelete date solicitate nu pot fi comunicate, "întrucât procesul penal se află în faza actelor premergătoare", se mai precizează în adresa transmisă de Ministerul Public.

Potrivit Regulamentului Camerei, articolul 74, "anchetele parlamentare nu pot avea ca obiect investigarea unor fapte sau activităţi care fac obiectul unor anchete judiciare sau care se află pe rolul unor instanţe de judecată", precizând de asemenea că "o anchetă parlamentară încetează de drept în momentul deschiderii unor proceduri judiciare" ale faptelor care constituie obiectul ei.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic iacob ridzi