x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Moţiune cu frâna trasă

Moţiune cu frâna trasă

de Gabriela Antoniu    |    12 Dec 2018   •   08:55
Moţiune cu frâna trasă

Liderul PNL, Ludovic Orban, declară că numărul parlamentarilor PSD care susţin moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a crescut, chiar dacă momentul prielnic a trecut. Chiar şi UDMR ar da semne că o susţine. Deşi urma să fie depusă astăzi şi dezbătută săptămâna viitoare, liberalii vor să o amâne.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat ieri după şedinţa Biroului Executiv, că "liderii grupurilor parlamentare sunt mandatați să stabilească ziua cea mai potrivită pentru depunerea moțiunii cenzură astfel încât procedurile parlamentare să se desfășoare în cele mai bune condiții”.

Moțiunea trebuia depusă astăzi sau mâine, dar reprezentanţii PSD-ALDE le-au dat planurile peste cap. Şi asta pentru că Puterea ar dori ca moţiunea să fie citită joi în plen, când parlamentarii încep să plece din Bucureşti, iar luni să fie dezbătură și votată. Pe de altă parte, liberalii aşteaptă emiterea OUG pe Codurile penale pentru a depune moţiunea. Oricum, ei mai au la dispoziţie mai puţin de două săptămâni, sesiunea parlamentară încheindu-se la 21 decembrie.

Chiar şi aşa, Orban e optimist. El a declarat, înaintea şedinţei BEx, că „deja, numărul parlamentarilor PSD care au părăsit PSD şi care sunt dispuşi să voteze moţiunea de cenzură a crescut. Eu sunt un om foarte onest şi nu mi-a plăcut niciodată să creez false aşteptări(…) ne vom strădui să convingem cât mai mulţi parlamentari din arcul guvernamental să susţină moţiunea de cenzură”.

Liderul PMP, Eugen Tomac, a susţinut ieri că UDMR este "mult mai flexibilă decât altădată, ceea ce este un lucru bun". “M-a bucurat abordarea domnului Hunor cu privire la acest subiect. Eu, care sunt un critic al UDMR, dacă spun asta... (...) ”, a declarat liderul PMP. El a mai spus că depunerea unei moţiuni de cenzură este necesară, deşi un moment mai potrivit ar fi fost când "era o situaţie mai tensionată între Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu". Totuşi, Tăriceanu a lăsat ieri să se înţeleagă că nu a fost consultat de Dragnea pe tema ordonanţei privind Codurile Penale. "Nu am văzut ordonanţa de urgenţă, nu am discutat în cadrul coaliţie despre subiect. Nu discut despre chestiuni ipotetice", a declarat liderul ALDE.

 

 

×
Subiecte în articol: ludovic orban