x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Moțiune de cenzură a PSD, în noua sesiune parlamentară

Moțiune de cenzură a PSD, în noua sesiune parlamentară

05 Ian 2020   •   20:39
Moțiune de cenzură a PSD, în noua sesiune parlamentară

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat la Antena3 că social-democrații vor depune o moțiune de cenzură în noua sesiune parlamentară. În opinia sa, demiterea Guvernului Orban se impune din cauza comportamentului și acțiunile guvernanților.

„În sesiunea următoare parlamentară PSD va depune o moțiune de cenzură. Categoric. Vom vedea termenele. Constituția îți oferă posibilitatea de a veni cu asumarea răspunderii pe anumite legi. Dar acei oameni s-au gândit la reforme, reforme în educație, în sănătate. Guvernul a adus această pârghie până la urmă constituțională în derizoriu. Domnul Orban va rămâne singurul premier care a încălcat și a declanșat un conflict constituțional”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică, în emisiunea ”Subiectiv”.

De asemenea, Marcel Ciolacu afirmă că premierul Ludovic Orban trebuie să demisioneze dacă judecătorii CCR vor ajunge la concluzia că executivul a generat un conflict juridic de natură constituţională, prin angajarea răspunderii pe legea bugetului.

„În cazul în care CCR stabilește că s-a generat un conflict juridic, orice Guvern sau prim-ministru de bun-simț trebuie să își dea demisia, fără doar și poate. În momentul în care forțezi așa de mult legea și vii cu o asumare pe buget, eu sper că CCR ne va da nouă dreptate. Atunci categoric Guvernul va trebui să își dea demisia”, a mai precizat președintele interimar PSD Marcel Ciolacu.

Antena3

×
Subiecte în articol: psd Marcel Ciolacu