x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Moţiunea de cenzură citită parţial, pentru a nu-l lăsa pe Buzek să aştepte

Moţiunea de cenzură citită parţial, pentru a nu-l lăsa pe Buzek să aştepte

09 Iun 2010   •   00:00

Moţiunea de cenzură a PSD a fost citită, azi, în plenul reunit, doar parţial, senatorii şi deputaţii fiind de acord cu limitarea lecturii, pentru a nu-l lăsa să aştepte pe preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, care urma să vină în plen de la 11.45.

Senatorul Dan Şova, care lectura textul moţiunii de cenzură iniţiate de PSD a fost întrerupt, la 11.30, de vicepreşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu.

Liberalul a solicitat "îngăduinţa" senatorilor şi deputaţilor de a fi de acord, prin vot, ca ultima parte a textului de 17 pagini al moţiunii să nu fie citit integral, ci rezumat, pentru că la 11.45 era programată o şedinţă comună a celor două Camere, pentru discursul preşedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek.

Meleşcanu a spus că, procedural, moţiunea trebuie "prezentată", acest lucru putându-se face şi în rezumat, dacă varianta integrală este lăsată pentru stenogramă.

Cu votul majorităţii senatorilor şi deputaţilor prezenţi, doar 14 dintre aceştia fiind împotrivă, ultima parte a moţiunii de cenzură a fost prezentată pe scurt.

Textul moţiunii de cenzură a fost citit în absenţa miniştrilor, secretarul de stat pentru relaţia cu Parlamentul, Valentin Iliescu, care a reprezentat Guvernul, motivând că Executivul este convocat în şedinţa săptămânală.

Moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată marţi, conform deciziei Birourilor Permanente ale celor două Camere.

×
Subiecte în articol: politic