x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică MRU cere Senatului să-i deconteze biletele de avion pentru deplasări la dezbateri academice la Iaşi

MRU cere Senatului să-i deconteze biletele de avion pentru deplasări la dezbateri academice la Iaşi

01 Noi 2013   •   17:18
MRU cere Senatului să-i deconteze biletele de avion pentru deplasări la dezbateri academice la Iaşi

Mihai Răzvan Ungureanu a cerut Senatului să îi deconteze biletele de avion pe ruta Iaşi-Bucureşti, unde a participat la un atelier al Grupului de Reflecţie asupra Istoriei Politice şi Sociale, liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, admiţând că, în general, orice astfel de deplasare nu se face,scrie Mediafax.

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a solicitat Biroului Permanent al Senatului, potrivit stenogramei ultimei şedinţe, să îi fie decontată contravaloarea biletelor dus-întors până la Iaşi din 30 septembrie şi 15 octombrie, unde a participat la o dezbatere alături de reprezentanţi ai mediului academic.

"În general, orice deplasare de genul acesta nu se face, din motive de austeritate. Când cineva are nevoie, totuşi trebuie să folosească avionul. În momentul respectiv, el cui se adresează? Eu, unul, m-am săturat de câte ori am dat, am retras, am redirecţionat această hârtie", a spus, în şedinţa conducerii Senatului, liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu.

Şi secretarul general, Ovidiu Marian, a menţionat că rămâne la aprecierea Biroului permanent să aprobe aceste deplasări, care sunt în afara "deplasărilor normale".

Cristian Dumitrescu (PSD) a menţionat, la rândul său, că, potrivit modificărilor făcute la Statutul deputaţilor şi senatorilor, "deplasarea cu avionul este prohibită, adică nu se mai face".

Vicepreşedintele Comisiei pentru afaceri europene, Mihaela Popa (PNL), a amintit membrilor conducerii Senatului că au spus că "nu sunt bani" pentru o singură deplasare pe sesiune a unor reprezentanţi ai comisiei la întâlnirea COSAC, a tuturor comisiilor pentru afaceri europene din Europa.

"Deci Senatul nu va fi reprezentat la singura sesiune care vizează comisiile de afaceri europene şi, totuşi, sunt bani pentru o deplasare suplimentară Iaşi- Bucureşti. Să ştiţi că avionul Vilnius-Bucureşti costă tot atât cât Iaşi-Bucureşti. Vă spun că preţul este aproape... este acelaşi cu TAROM-ul", a ţinut să precizeze Popa.




×
Subiecte în articol: mihai razvan ungureanu