x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Năstase: UDMR alege dacă "îşi va baga minţile în cap" sau se va revolta

Năstase: UDMR alege dacă "îşi va baga minţile în cap" sau se va revolta

15 Iul 2011   •   10:09

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a precizat, intr-o postare pe blogul personal, ca "in acest moment, UDMR-ului nu i se mai cere sa fie nici macar instrument, ci pur si simplu un paj care sa nu se preocupe de soarta sa, ci doar de bunastarea stapanului".

"Este doar optiunea UDMR daca 'isi va baga mintile in cap' si va accepta teza 'profesorului' - ca triunghiul are patru laturi - sau se va revolta. Asteptam cu totii raspunsul UDMR...Va fi unul demn sau, din nou, unul servil?", se intreaba Adrian Nastase.

Liderul CN al PSD a reamintit de punctele de vedere, "de bun-simt" ale UDMR, dar in opozitie cu cele ale partidului aflat la guvernare, legate de regionalizare, vot prin corespondenta sau modificarea Constitutiei.

"Care este efectul? Laszlo Borbely intra, intamplator nu-i asa, in atentia DNA, dupa o reteta patentata cu succes in ultimii sapte ani. Cine este domnul Borbely? Poate cel mai important liant intre Guvern si organizatiile UDMR, un om aflat intr-o pozitie cheie pentru viitoarele alegeri locale. Vicepresedintele politic al UDMR si cheia finantarii, prin proiectele de la mediu, pentru UDMR, in conditiile in care Fidesz si Orban au taiat toate sursele de finantare pentru UDMR si le-au mutat la partidul lui Tokes", a afirmat Nastase.

Fostul premier a precizat ca, din punctul sau de vedere, Romania nu mai este stat de drept daca se accepta "ca institutiile justitiei sa fie folosite, pe fata, ca mecanism de presiune politica", apreciind ca nimeni nu stie ce acuzatii se aduc ministrului Mediului.

"Miza este lectia pe care UDMR, in 21 de ani de prezenta pe scena politica si in ani buni de relatii cu Basescu- presedinte se pare ca nu au invatat-o. Nu au invatat ca acest om nu se tine de cuvant, ca nu se poate dialoga cu el si in alte momente decat cele in care el are un interes precis. Basescu nu are parteneri, are slugi si instrumente. Cand UDMR a ales sa stea alaturi de PDL, sa gireze politicile falimentare ale acestui Guvern si-a dovedit utilitatea ca instrument, nu ca partener. In valul doi, au venit insa acele propuneri care le-au lovit direct obiectivele politice, iar acum le ameninta cat se poate de serios supravietuirea parlamentara. Intuiti ce inseamna votul prin corespondenta pentru UDMR, in forma dubioasa pe care o propune Baconschi? (paranteza: celor care se vor repezi iar sa ma critice ca ma opun votului prin corespondenta, le cer sa citeasca cu atentie proiectul lui Baconschi, si mai vorbim inca o data)", a mai spus Nastase pe blogul personal.

×