x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Negocieri cu „pistoalele pe masă”. USR-PLUS nu este de acord cu împărțeala propusă

Negocieri cu „pistoalele pe masă”. USR-PLUS nu este de acord cu împărțeala propusă

de Ion Alexandru    |    10 Dec 2020   •   09:05
Negocieri cu „pistoalele pe masă”. USR-PLUS nu este de acord cu împărțeala propusă

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a precizat, ieri, că liberalii urmează să își revendice cele mai multe portofolii în viitorul Executiv de coaliție, structură care va avea 18 ministere. Bogdan a precizat că împărțirea va respecta algoritmul voturilor primite de fiecare partid, în alegeri, astfel încât liberalii ar urma să ocupe 10 sau 11 ministere, USR-PLUS, 5 sau 6, iar UDMR, doar două.

Declarațiile l-au nemulțumit însă pe vicepreședintele USR, Cătălin Drulă, care, într-o postare pe contul său de socializare, spune că „toate discuțiile despre ministere sunt pure fantezii. Nu au avut loc încă. Noi credem că e important ca aceste negocieri să se desfășoare loial, nu la televizor”. 

Potrivit acestuia, „nu au existat încă discuții între USR-PLUS și PNL, nici formale, nici informale, despre ministere și formarea majorității. Cel mai important este ce va face guvernul și majoritatea parlamentară. Așteptăm începerea negocierilor, ca să discutăm pe programul și planul nostru de guvernare pe care l-am făcut public. Ce este sigur este că USR-PLUS va forma majoritatea doar pe baza unei negocieri corecte și loiale. 

 

 

×
Subiecte în articol: rares bogdan Cătălin Drulă