x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Negrescu: România a rămas corigentă din cauza actualului guvern la capitolul PNRR

Negrescu: România a rămas corigentă din cauza actualului guvern la capitolul PNRR

05 Iul 2021   •   13:31
Negrescu: România a rămas corigentă din cauza actualului guvern la capitolul PNRR

România a rămas corigentă din cauza actualului guvern la capitolul PNRR, afirmă eurodeputatul PSD Victor Negrescu: „În timp ce deja 12 state europene au început implementarea planurilor lor de redresare, Guvernul PNL-USR stă și așteaptă sesiunea de toamnă”.

„România a rămas corigentă din cauza actualului guvern la capitolul PNRR. În timp ce deja 12 state europene au început implementarea planurilor lor de redresare, Guvernul PNL-USR stă și așteaptă sesiunea de toamnă. Acest lucru înseamnă întârzieri în implementare și scăderea șanselor ca România să acceseze cele 29 de miliarde de euro alocate țării noastre de Uniunea Europeană. Nu vă imaginați că în această perioadă de vară vor face ceva considerabil. Momentan au răspuns la numeroasele critici adresate de Comisia Europeană și se justifică pentru supra-costurile și reformele aberante introduse în plan”, afirmă Victor Negrescu.

El apreciază că „dacă era un guvern serios” revizuiau ordonanța de urgență care reglementează PNRR, pregăteau echipele care vor lucra pe proiecte, setau ghidurile și apelurile de proiecte, începeau o sesiune de informare privind PNRR.

„Mai exact se apucau de muncă pentru a recupera timpul pierdut. Prioritatea lor este dată de alegerile interne din PNL și USR. Dacă Dan Barna pierde alegerile, dispare și Cristian Ghinea de la minister. Dacă Florin Cîțu câștigă, va fi remaniat tot guvernul și implicit ministrul responsabil de fondurile europene”, conchide Negrescu.

 

 

×
Subiecte în articol: victor negrescu