x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nica îl acuză pe Blaga de aroganţă

Nica îl acuză pe Blaga de aroganţă

17 Iun 2009   •   00:00

Vicepremierul PSD Dan Nica îl acuză pe ministrul PDL Vasile Blaga de "aroganţă" faţă de miniştrii social-democraţi şi că încearcă să rezolve problemele politice personale pe spatele Guvernului, avertizându-l totodată că totul are o limită.



Vicepremierul Dan Nica, vicepreşedinte PSD, reacţionează astfel la declaraţiile ministrului Vasile Blaga, secretar general al PDL, care a afirmat într-un interviu acordat unui cotidian central că miniştrii care vor pleca din sală la următoarea participare a preşedintelui Traian Băsescu la şedinţa de Guvern,  vor "pleca cu totul". "Sunt îngrijorat de derapajele inaceptabile care au început să apară din punct de vedere al comunicării publice din partea unor membri ai Guvernului. Detectez o aroganţă în părerile lui Vasile Blaga faţă de PSD şi miniştrii PSD, iar acest lucru aduce deservicii Guvernului, pentru că ceea ce noi facem pentru ca viaţa oamenilor în România să fie mai bună este pus în umbră de declaraţii politicianiste care încearcă să arate că preocupările Guvernului sunt cu totul altele, eventual de natură politicianistă", a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, Dan Nica.

El a arătat că astfel de declaraţii mai aduc deservicii atât Parteneriatului pentru România, care a fost creat de două forţe politice egale, cu responsabilităţi şi obligaţii faţă de cei care i-au votat şi care are ca principală obligaţie scoaterea României din criză şi sprijinirea celor cu venituri mici, familiilor cu copii, agricultorilor, pensionarilor în condiţiile economice dificile, cât şi primului-ministru, deoarece este greu de acceptat de către opinia publică faptul că subalternii acestuia se exprimă în numele premierului, ceea ce subminează autoritatea şi credibilitatea deciziilor acestuia.


"TOTUL ARE O LIMITĂ"

Nica menţionează că parteneriatul "nici într-un caz nu este bazat pe aroganţă şi lipsă de respect". "După ce a condus PDL spre eşec în alegerile pentru Parlamentul European, Vasile Blaga are o problemă în propriul partid. Îi recomand lui Vasile Blaga să nu încerce să-şi rezolve problemele politice personale pe spatele Guvernului. În privinţa prezenţei sau absenţei miniştrilor PSD la şedinţele de Guvern, răspunsul meu este foarte clar: totul are o limită. Recomandarea mea este ca Vasile Blaga şi cei care, eventual, îi împărtăşesc opiniile să nu-şi dorească să forţeze această limită", îi transmite Dan Nica lui Vasile Blaga. Vicepremierul are şi o ultimă recomandare referitoare la opiniile cu privire la posibilitatea de a avea un alt Guvern, spunându-i lui Blaga să-şi amintească şi de Parlament, care are ultimul cuvânt.

×
Subiecte în articol: politic blaga vasile blaga