x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nicio zi fără scandal la Timisoara: Dominic Fritz îi acuză pe liberali că blochează termoficarea orașului

Nicio zi fără scandal la Timisoara: Dominic Fritz îi acuză pe liberali că blochează termoficarea orașului

21 Sep 2021   •   19:31
Nicio zi fără scandal la Timisoara: Dominic Fritz îi acuză pe liberali că blochează termoficarea orașului

Primarul USR PLUS, Dominic Fritz, îi acuză pe consilierii liberali că blochează activitatea companiei care asigura termoficarea urbană.

 

Potrivit lui Dominic Fritz, consilierii locali ai PNL au lipsit de la ședința Consiliului de Administrație al societății locale de termoficare, blocând astfel activitatea.

„Consilierii locali ai PNL blochează activitatea Colterm, în prag de iarnă, fără să le pese de condițiile de viață ale timișorenilor și cu unicul obiectiv de a mă pune pe mine și administrația pe care o conduc în dificultate. Au absentat la ședința AGA a Colterm și s-au aliat cu PSD, așa cum au făcut și în urmă cu o săptămână, la AGA Horticultura. Ne-au lăsat din nou fără cvorum, în ședința în care urma să votăm noul Consiliu de Administrație al Colterm și să dezbatem pregătirile pentru o iarnă grea, din punct de vedere economic”, a transmis Dominic Fritz pe Facebook.

Fritz îi acuză pe liberali că au lipsit de la ședință deoarece susțin un director complice la dezastrul financiar al societății de termoficare.

„Consilierii USR PLUS erau pregătiți să voteze componența noului Consiliului de Administrație al Colterm, conform ierarhiei rezultate din concursul asistat de un expert independent și o comisie externă agreată în Consiliul Local. Cu o excepție: fostul director economic, complice la dezastrul financiar și cel care, prin dezinformarea sistematică a furnizorilor în privința lichidităților companiei, a distrus relația de încredere cu aceștia aducând Colterm în situația de a plăti materia primă în avans. Dacă acesta este motivul boicotului îi invit pe colegii liberali să se gândească mai bine”, a precizat Fritz.

Nu este prima dată când primarul USR PLUS este pe poziții opuse față de liberalii din administrația locală. Recent, consilierii locali liberali au anunțat că PNL nu va susține majorarea taxelor și impozitelor din Timișoara. De asemenea, taberele s-au contrazis pe tema societății de termoficare.

Anul acesta, compania de termoficare din Timișoara a primit o amendă de 106 milioane de lei pentru lipsa certificatelor verzi. Primarul Dominic Fritz a susținut că este „o sancțiunea pentru 20 de ani de iresponsabilitate, incompetență și clientelism politic”, vizați fiind fostul primar Niclae Robu și actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, ambii de la PNL.

Șeful Consiliului Județean l-a contrazis pe primar în ceea ce privește situația de la societatea de termoficare.

„Dacă ne referim punctual la Colterm, l-am chemat pe primar să mă însoțească la București pentru o întâlnire la Transgaz, i-am propus soluții și să lucrăm împreună pe acest subiect extrem de sensibil pentru Timișoara. Pe moment a fost încântat, apoi a numit un director cu istoric penal și și-a impus propriul Consiliul de Administrație. Timișoara a avut căldură și apă caldă peste iarnă pentru că a plătit Guvernul”, a mai scris Nica pe Facebook.

 

×
Subiecte în articol: Dominic Fritz