x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciucă, despre măsurile fiscale: Vom analiza și funcție de efecte vom lua o decizie

Ciucă, despre măsurile fiscale: Vom analiza și funcție de efecte vom lua o decizie

de Redacția Jurnalul    |    03 Noi 2023   •   15:15
Ciucă, despre măsurile fiscale: Vom analiza și funcție de efecte vom lua o decizie
Sursa foto: Gov.ro

„În funcție de efectul pe care îl produc aceste măsuri vom analiza, vom discuta în coaliție și în funcție de efecte vom lua o decizie”, spune liderul PNL, Nicolae Ciucă, despre pachetul de măsuri fiscale, pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea în Parlament.

„Am afirmat de fiecare dată când am primit această întrebare că în momentul de față este o decizie luată și am convenit că în funcție de efectul pe care îl produc aceste măsuri vom analiza, vom discuta în coaliție și în funcție de efecte vom lua o decizie”, spune Nicolae Ciucă despre pachetul de măsuri fiscale, pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea în Parlament.

Întrebat dacă plata cu cash rămâne, liderul PNL a spus: „Este de asemenea o analiză pe care am discutat-o de fiecarea dată și trebuie să vedem care este impactul. Este vorba despre o sumă, discutăm de 5 mii de lei, pe care orice persoană poate să o plătească într-o zi, într-un loc. Dacă are nevoie de să plătească 5.000 de lei în mai multe locuri, poate să o facă. Așa este prevederea legală”.

Scutirea de impozit pe venit pentru IT-işti se elimină de la 1 noiembrie, în timp ce angajaţii din construcţii, agricultură şi industrie alimentară nu vor mai fi scutiţi de la plata contribuţiei la sănătate (CASS) şi a contribuţiei asigurătorie pentru muncă (CAM). Sunt măsuri incluse în pachetul de modificări fiscale pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea. Legea privind unele măsuri fiscal-bugetare privind asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung a fost publicată vineri în Monitorul Oficial, după ce a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: nicolae ciuca masuri fiscale