x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciucă a anunțat că susține referendumul lui Nicușor Dan în ziua turului 1 al prezidențialelor

Ciucă a anunțat că susține referendumul lui Nicușor Dan în ziua turului 1 al prezidențialelor

de Redacția Jurnalul    |    16 Oct 2024   •   13:30
Ciucă a anunțat că susține referendumul lui Nicușor Dan în ziua turului 1 al prezidențialelor
Sursa foto: Hepta/Nicolae Ciucă

Președintele PNL și candidat la alegerile prezidențiale anunță, miercuri, că va susține referendumul pe care îl dorește primarul Nicușor Dan în București. Referendumul ar urma să aibă loc în ziua primului tur al prezidențialelor, 24 noiembrie.

Nicolae Ciucă și Nicușor Dan s-au întâlnit miercuri la Parlament.

După discuții, Nicolae Ciucă a spus că va susține referendumul pe care îl inițiază Nicușor Dan, în condițiile în care primarul general are nevoie de susținerea consilierilor generali PNL pentru ca proiectul de pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului București să treacă de vot.

Întrebat dacă, în urma susținerii de către liberali a referendumului, Nicușor Dan îl va susține, la schimb, pe Nicolae Ciucă în cursa pentru Cotroceni, Nicușor Dan a răspuns: „Mai întîi să vedem răspunsurile pe cele 20 de puncte”.

Primarul general Nicușor Dan a anunțat, marți, că a convocat ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB) pentru data de 21 octombrie, pentru două proiecte privind referendumul din Capitală.

Ședința CGMB a fost convocată de primarul general pentru luni, 21 octombrie, de la ora 10.00. Pe ordinea de zi se regăsesc cele două proiecte privind consultarea cetățenilor Bucureștiului prin referendum.

„Dacă aceste hotărâri vor fi aprobate de consilierii generali, referendumul va avea loc pe 24 noiembrie, simultan cu primul tur al alegerilor prezidențiale. Cele două întrebări la care îi invit pe bucureșteni să se pronunțe prin „DA” sau „NU” sunt următoarele: 1.⁠ ⁠Sunteți de acord ca repartizarea între Primăria Municipiului București și Primăriile de Sector a impozitelor pe venit și a taxelor și impozitelor locale colectate de la bucureșteni să fie aprobată de către Consiliul General al Municipiului București? 2.⁠ ⁠Sunteți de acord ca Primarul General al Municipiului București să emită Autorizațiile de Construire pe întreg teritoriul administrativ al orașului?”, spune, pe Facebook, Nicușor Dan.

(sursa: Mediafax)

×