x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Nu se spune discretional"

"Nu se spune discretional"

de Carmen Vintila    |    Lavinia Dimancea    |    15 Sep 2005   •   00:00
"Nu se spune discretional"

Jigniri, acuzatii, dispute pe marginea greselilor gramaticale. Asa a debutat ieri dezbaterea de catre deputati a motiunii simple initiate de PSD, "Nivelul de trai al cetatenilor - ultima preocupare a Guvernului Tariceanu", care a fost respinsa de plenul Camerei.

Totul a pornit de la faptul ca nu a fost respectata ora de incepere a discutiilor pe marginea motiunii. Cel care a deschis subiectul a fost secretarul liberal Titu Gheorghiof. "Motiunea trebuia sa inceapa la ora 9:00, iar pana si parlamentarii care au initiat-o nu au fost aici", a spus furios Gheorghiof. "Ar trebui sa va revizuiti modul de exprimare pe care il aveti aici, ma refer in primul rand la greselile gramaticale si ar trebui sa aratati mai mult respect fata de noi, colegii", a venit replica din partea deputatului PSD, Valeriu Zgonea. "Nu vreau sa mai aud discursuri pline de agramatisme. Nu se spune niciodata ei insusi si nici discretional. Daca nu aveti notiuni nu le mai folositi", a sarit si deputatul PRM, Marcu Tudor. "Cei care aveti probleme cu limba romana - culmea UDMR nu are - veniti cu textele scrise, altfel o sa fac o propunere ca din banii Parlamentului sa angajam chiar si unul cu sapte clase care sa ne corecteze colegii, ca nu vreau sa fiu bagat in oala cu cei care au luat cinci note de patru la sase materii, si cu repetentii", a mai spus Tudor.

PAUZA. Criticile s-au mutat ulterior in planul politic. Reprezentantul Guvernului, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, a acuzat PSD ca, prin initierea motiunii, incearca sa tergiverseze dezbaterile pe tema modificarilor Regulamentului Camerei Deputatilor, in timp ce pesedistii au criticat actuala putere ca are alte preocupari decat aceea de a lua masuri pentru cresterea nivelului de trai al romanilor. Dupa doua ore de discutii, sedinta a fost suspendata timp de o jumatate de ora, deputatul PC, Andrian Mihei, semnaland ca la tribuna nu se regaseste nici un secretar. Acesta a starnit protestele deputatului PNL, Mona Musca, care l-a atentionat pe colegul sau ca fac parte din aceeasi Coalitie si nu din tabere diferite. La cererea grupului parlamentar PSD, deputatii au votat nominal, ceea ce a creat un adevarat show in tabara Coalitiei. "Contra... lu’ Ponta", isi exprimau votul "impotriva" alesii puterii. Motiunea a fost respinsa cu 162 de voturi "impotriva" si 135 "pentru", in favoarea acesteia pronuntandu-se deputatii PSD si PRM.

×
Subiecte în articol: politic