x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nu toti sindicalistii vor cu PRM

Nu toti sindicalistii vor cu PRM

21 Sep 2004   •   00:00

POLITIC

Pactul PRM - BNS - PBND nemultumeste sindicalistii, care isi acuza liderii de interese personale. Pactul privind colaborarea PRM - PBND - BNS a trezit nemultumirea sindicalistilor care ii acuza pe liderii lor de interese personale si de nepasare fata de membrii de sindicat. Mai mult, unele federatii sindicale din BNS vor purta discutii in cursul acestei saptamani pentru a decide daca vor mai ramane in aceasta confederatie sindicala.

ACUZATII. Una dintre federatiile care se declara impotriva aliantei BNS cu PRM este Federatia Generala a Sindicatelor "Familia". Presedintele acesteia, Dan Cristescu, spune intr-o declaratie acordata BBC ca dintre cei aproape 60.000 de membri, 89% s-au declarat impotriva oricarei implicari a sindicatelor in viata politica si implicit impotriva pactului semnat deja cu PRM. Cristescu ii acuza pe cei doi lideri ai BNS, Dumitru Costin si Matei Bratianu, de "o inclinatie nefireasca catre politic" si de abandonarea luptei reale de tip sindical. El declara ca miza reala a acestui pact "este interesul politic al liderilor BNS" si nu explicatia data de BNS, aceea de a constitui un grup inchegat, care sa reprezinte in Parlament interesele muncitorilor. Mai mult, Cristescu sustine ca, saptamana trecuta, la consiliul BNS de la Olanesti, exprimand nemultumirile sindicalistilor din constructii, a cerut suspendarea presedintelui BNS, Dumitru Costin, si a secretarului general, Matei Bratianu.

PRM. Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, considera reactiile antiprotocol drept o atitudine normala intr-o societate democratica, fiind dreptul celor nemultumiti sa protesteze. "Insa, in ceea ce ma priveste, sa nu le mai aud gura acelor care au protestat si care se vor plange dupa doi, trei sau mai multi ani ca au ajuns in sapa de lemn si pe fundul prapastiei", a spus Vadim. Vineri, PRM, BNS si PBND, partidul sustinut de BNS, au incheiat un protocol de colaborare prin care, pentru sustinerea candidaturii lui C.V. Tudor la Presedintie, PRM ofera 15 locuri pe listele parlamentare pentru "persoanele care au recomandarea PBND si sustinerea BNS". (Aniela Nine)

×
Subiecte în articol: politic