x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică O nouă bombă în justiție! Călin Popescu Tăriceanu: ”CSM a OBLIGAT judecătorii să semneze declarații SECRETE pentru ca avocații apărării să nu aibă acces la notele SRI”

O nouă bombă în justiție! Călin Popescu Tăriceanu: ”CSM a OBLIGAT judecătorii să semneze declarații SECRETE pentru ca avocații apărării să nu aibă acces la notele SRI”

29 Apr 2018   •   08:09
O nouă bombă în justiție! Călin Popescu Tăriceanu: ”CSM a OBLIGAT judecătorii să semneze declarații SECRETE pentru ca avocații apărării să nu aibă acces la notele SRI”

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, sâmbătă seară, că CSM a obligat judecătorii să semneze acte secrete prin care consimțeau să nu ofere avocaților apărării din dosarele lor notele venite de la SRI.

Acesta a subliniat că protocolul secret dintre SRI și PÎCCJ a ajuns să fie desecretizat doar datorită SRI, pentru că Parchetul nu a dorit asta.

”SRI a dus la declanșarea desecretizării acestor protocoale. Dacă am fi așteptat după taica Lazăr, după doamna Kovesi, am fi așteptat până în 2040. Acum se tem. Văd aceste încercări de temporizare, de mușamalizare a lucrurilor. Voi adresa o solicitare CSM pentru a scoate la lumină declarațiile de confidențialitate pe care le-au dat judecătorilor să le semneze și prevedeau ca informațiile primite de la SRI să nu fie puse la dispoziția avocaților apărării. Voi face și o cerere scrisă în acest subiect. Astea sunt pe lângă protocoalele secrete. Astea trebuie să dispară, nu au de ce să existe”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE consideră că Laura Codruța Kovesi că nu mai are sprijinul cuiva.

"Suntem numai la începutul operațiunii de a scoate la suprafață grozăviile care în fond au dus la diverse tragedii, pe baza acestor protocoale au fost condamnați oameni, li s-au distrus viețile, familiile, cine le dă înapoi lucrurile pe care le-au pierdut, suferințele pe care le-au îndurat. Nu cred că doamna Kovesi mai are sprijinul cuiva , nu știu cine și-ar mai putea permite dintre partenerii străini în condițiile în care abuzurile ies la suprafață, nu știu cine ar mai avea curajul să o susțină. Sigur că până acum opinia publică din străinătate nu știe de protocoale ci de Kovesi care luptă cu hidra corupției din România", a spus Tăriceanu la Romania TV.

×
Subiecte în articol: calin popescu tariceanu