x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Oficial U.S. Secret Service, atac la şefa DNA. „Kovesi nu este corectă. DNA are ţinte politice”

Oficial U.S. Secret Service, atac la şefa DNA. „Kovesi nu este corectă. DNA are ţinte politice”

de Maria Alifantis    |    08 Mar 2016   •   08:57
 Oficial U.S. Secret Service, atac la şefa DNA. „Kovesi nu este corectă. DNA are ţinte politice”

Fostul șef al U.S. Secret Service în România şi Europa de Est, Darren White, este primul oficial american care pune sub semnul întrebării anchetele demarate de DNA-ul condus de Laura Codruţa Kovesi. „Am îndoieli serioase cu privire la abilitatea ei de a fi neutră, corectă și obiectivă. Am îndoieli serioase legate de asta”, a declarat White într-un interviu pentru o televiziune online. Mai mult, oficialul american este de părere că „deseori, oamenii pe care îi vezi anchetaţi de DNA, DIICOT şi alţii sunt ţinte politice. Sunt oameni pe care sunt supăraţi din diverse motive”. White a avertizat totodată că „acele structuri, chiar şi serviciile, SIE şi SRI, sunt deseori folosite în scopuri politice şi nu pentru a face ceea ce trebuie să facă prin construcţia lor”. Oficialul american şi-a pus întrebări şi în privinţa actualelor dosare de pe agenda DNA sau DIICOT. „Aş avea nişte dubii cu privire la legitimitatea anchetelor în desfăşurare demarate de aceste structuri pentru că de regulă sunt represalii cu ţintă politică”. În urmă cu puțin timp însă, oficialul american avea o cu totul altă părere despre Codruța Kovesi. „Cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla e să o înlocuiești pe Kovesi cu cineva care e mai puțin agresiv, mai puțin inteligent, mai puțin determinat și care să nu fie obiectiv în lupta pentru prinderea corupților”, declara Darren White într-un interviu din luna ianuarie. Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a trimis Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de reînvestire a Codruţei Kovesi în funcţia de procuror-şef al DNA. (Maria Alifantis)

Conform legii, preşedintele Klaus Iohannis va decide dacă acceptă propunerea de reînvestire a Codruţei Kovesi pentru al doilea mandat în fruntea DNA

×