x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Olteanu s-ar adresa judecătorilor CC

Olteanu s-ar adresa judecătorilor CC

de Gabriela Antoniu    |    20 Sep 2007   •   00:00
Olteanu s-ar adresa judecătorilor CC
Sursa foto: CHRISTIAN SILVA/

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, a declarat ieri că ar trebui sesizată Curtea Constituţională (CC) in cazul respingerii ordonanţelor de reorganizare a Guvernului de către Senat

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, a declarat ieri că ar trebui sesizată Curtea Constituţională (CC) in cazul respingerii ordonanţelor de reorganizare a Guvernului de către Senat, pentru că nu a fost asigurat numărul minim de voturi şi nu au fost precizate dispoziţiile tranzitorii. El a declarat că există "cel puţin" două motive pentru care respingerea ordonanţei de reorganizare a Guvernului să fie trimisă la Curtea Constituţională. "In primul rănd, ordonanţele 24 şi 25 nu au fost respinse cu votul a 69 de senatori, adică majoritatea necesară unei legi organice. In al doilea rănd, senatorii nu au respectat articolul 115, alineatul 8 din Constituţie, care se referă la precizarea măsurilor tranzitorii. Şi mai mult decăt probabil că aceste chestiuni vor fi sesizate Curţii Constituţionale", a afirmat Olteanu. Preşedintele Camerei Deputaţilor a ţinut să mai precizeze că, in cazul in care Curtea Constituţională va considera că respingerea ordonanţelor este neconstituţională, atunci ele vor fi retrimise spre dezbatere Parlamentului.

Pe de altă parte, Guvernul a transmis printr-un comunicat că "membrii Cabinetului işi exprimă indoiala cu privire la caracterul constituţional al deciziei Senatului, in opoziţie flagrantă cu decizia anterioară a forului legislativ (n.r. - structurile Guvernului au fost aprobate de Parlamentul Romăniei prin Hotărărea 19/2007). In acest sens, Guvernul are convingerea că aceste confuzii pot fi clarificate de Curtea Constituţională, instituţia indreptăţită să se pronunţe pe acest subiect".

×
Subiecte în articol: politic