x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dacian Cioloş se face ONG-ist!

Dacian Cioloş se face ONG-ist!

de Georgiana Ionita    |    06 Ian 2017   •   09:11
Dacian Cioloş se face ONG-ist!
Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO

După ce o parte dintre liberali i-au trântit ușa în nas, fostul premier Dacian Cioloș s-a întâlnit ieri cu liderii USR pentru a-i racola în viitorul său proiect: o asociaţie care va promova politici publice. Deși spune că nu s-a decis încă dacă se va alătura unui partid politic, Cioloș vrea să ducă mai departe platforma “România 100”, pe care plănuiește să o transforme într-un ONG care să susțină Opoziția.

Dacian Cioloș vrea să lanseze “o structură asociativă” bazată pe platforma ''România 100'', alături de alți miniștri din Guvernul tehnocrat şi ar vrea să colaboreze în acest sens cu USR şi PNL. Fostul premier susţine că noua structură nu va fi partid politic pentru că ”avem destule partide" și nu vrea să divizeze și mai mult dreapta politică. Liderul USR Nicușor Dan vede cu ochi buni colaborarea și nu refuză expertiza fostului premier. "În afară de ideea domniei sale, pe care ne-a expus-o, am vorbit foarte mult de lipsa de politici publice din spaţiul public. De fapt, vedem cu toţii dispute sterile între politicieni, însă nu vedem politici publice cu care clasa politică să vină către cetăţeni. Colaborarea pe care o s-o avem va fi pe partea de politici publice", a precizat şeful USR.

Deși a fost hulit de unii liberali pentru că nu s-a implicat mai mult în campania electorală, fostul premier speră să colaboreze și cu membrii PNL. "Am avut o discuție cu doamnna Raluca Turcan și am convenit că în perioada următoare dânsa să discute cu membrii partidului. Vă amintesc că platforma Romania 100 a fost susținută de cele două partide în campanie”, a precizat Ciolos, după întâlnirea cu parlamentarii USR.

Surse politice susţin că din ONG-ul lui Cioloș vor face parte și foști miniștri precum Vlad Voiculescu, Dragoș Tudorache şi Dragoș Pîslaru – oamenii cei mai apropiaţi de fostul premier în timpul mandatului.

 

S-a întâlnit cu Grindeanu

Tot ieri, Cioloş a mers la Palatul Victoria pentru a-i preda ștafeta noului prim-ministru Sorin Grindeanu. Cei doi au vorbit mai bine de două ore în spatele ușilor închise. “Mi s-a părut un om angajat şi hotărât să aplice programul de guvernare. Nu i-am dat sfaturi, că nu e cazul să-i dau sfaturi, am răspuns la întrebările pe care mi le-a pus”, a declarat Cioloș la finalul întâlnirii. El i-a urat succes actualului premier PSD însă l-a avertizat că nu va avea o guvernare ușoară, având în vedere promisiunile din programul de guvernare. “Eu îi doresc succes. Cu informaţiile pe care le am eu legat de potenţialul bugetului nu va fi deloc, deloc, deloc uşor", a avertizat fostul prim-ministru.

Dacian Cioloş, fost prim-ministru: Urmează să văd în perioada următoare pentru mine, am eu nevoie în primul rând de o analiză, care este modalitatea cea mai bună ca eu, ca persoană, să fiu eficient în viaţa publică. Dacă o să consider că înscrierea într-un partid politic o să ia în discuţie subiectul ăsta, o să văd

 

×