x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Oponenții de la Pro România și USR, același mecanism

Oponenții de la Pro România și USR, același mecanism

de Ion Alexandru    |    02 Oct 2019   •   09:51
Oponenții de la Pro România și USR, același mecanism

Interesant este că o opoziție la fel de vehementă împotriva nominalizării, de către PSD, a Rovanei Plumb, a fost adoptată și de Victor Ponta. Însă la alegerile europarlamentare din 26 mai, și formațiunea condusă de acesta, Pro România, s-a dovedit un încasator de bani, de asemenea, din împrumuturi contractate de candidați. Și încă ce sume!

Vorbim, în primul râd, de candidata Geanina Cristina Pușcaşu, care, conform Raportului AEP, a contribuit cu suma de… 1.500.000 de lei, pe care a împrumutat-o. La rândul său, Sirgina Anamaria Luca a contribuit la partidul lui Victor Ponta, din venituri proprii, cu 50.000 de lei, și cu suma de 1,5 milioane de lei luată cu împrumut. De asemenea, Cristian Cosmin, candidat PRO România, a împrumutat, la rândul lui, suma de 1,5 miloane de lei pentru a contribui la campania electorală, iar Vasile Roman, care a scos din buzunar 24.000 de lei, dar a împrumutat alți 1,5 milioane de lei. Candidatul Gabriel Ispas s-a împrumutat și el pentru a finanța campania Pro România cu suma de 800.000 de lei. Adică exact cât a împrumutat și Rovana Plumb.

În ceea ce privește USR, partidul condus de Dan Barna se dovedește a avea cei mai zgârciți candidați cu care s-a prezentat în alegerile europarlamentare. Dintr-un total de 22 de pretendenţi, doar 6 au contribuit la campania partidului, cu o sumă totală de 208.588,81 lei. Însă și aici regăsim sume de bani împrumutate de candidat. Astfel, Raluca Elena Amariei a făcut două împrumuturi, în sumă de 31.000 de lei. Vlad Marius Botoș a contribuit cu 77.972,5 lei, din care s-a împrumutat de 40.000 de lei și a donat partidului 722,5 lei.

Celebrul Cristian Ghinea a donat la partid “fabuloasa” sumă de 760 de lei. În timp ce un alt candidat, Cristina Ionela Iuristini, a făcut două împrumuturi pentru a finanța campania USR, în valoare de 73.406,31 lei. Colega acesteia, Anamaria Naomi Reinut, a donat suma de 5.200 de lei, iar Nicolae Bogdănel Ștefănuță a cheltuit 10.250 de lei, din care a donat 5.550 de lei, iar de 4.700 de lei s-a împrumutat.

 

Suma de 800.000 de lei pe care a luat-o cu împrumut Rovana Plumb este un mizilic pe lângă împrumuturile făcute de mai mulți candidați PNL și Pro România, partide care o atacă pe social-democrată

 

Unii dintre candidații PNL s-au îndatorat cu peste 1,4 milioane de lei. Acesta este cazul liberalei Ana Maria Dimitriu. Dar și colegii săi Marius Dănuț Minea și Adrian Tabarac au luat cu împrumut câte un milion de lei

×