x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Opoziţia a părăsit Camera Deputaţilor, acuzând "manevre" ale Puterii la votul Legii Asistenţei Sociale

Opoziţia a părăsit Camera Deputaţilor, acuzând "manevre" ale Puterii la votul Legii Asistenţei Sociale

15 Noi 2011   •   15:44
Opoziţia a părăsit Camera Deputaţilor, acuzând "manevre" ale Puterii la votul Legii Asistenţei Sociale

Deputatii PSD si PNL au parasit marti sala de sedinte, inaintea sesiunii in care plenul trebuia sa se pronunte asupra Legii asistentei sociale, invocand incercarea celor de la putere de a modifica ordinea de zi pentru ca nu dispuneau de numarul necesar de alesi pentru a-si trece legea.

Decizia deputatilor PSD si PNL a fost provocata de propunerea liderului grupului PDL, Mircea Toader, de a se vota legile ordinare, care nu necesita majoritate calificata de minimum 169 de voturi, si, ulterior, pe cele ordinare, care necesita o astfel de majoritate pentru a fi adoptate.

Toader a solicitat presedintelui de sedinta, colegul de partid Ioan Oltean, sa supuna la vot propunerea sa, argumenand ca votarea legilor ordinare si apoi a legilor organice ar duce la evitarea neintelegerilor in privinta votului dat. Conform Antena3, plenul Camerei s-a pronuntat prin vot, 151 de deputati votand “pentru', 85 “impotriva', in timp ce trei deputati s-au abtinut.

Reprezentantii opozitiei le-au reprosat celor ai puterii ca uzeaza de aceasta inversare pentru a trage de timp pana cand in plen vor veni destui alesi, minim 169 de deputati, astfel incat sa-si poata trece legile organice, adica minimum 169 de deputati.

Dupa ce parlamentarii PSD si PNL au parasit sala, cerand apel nominal pentru a se verifica cvorumul de sedinta, liderul grupului PDL, Mircea Toader, a anuntat, de la tribuna, ca avea de gand sa supuna votului legea cainilor comunitari, acuzandu-i pe cei din opozitie ca parasesc sala pentru ca le este rusine de votul lor.

×