x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Opoziţia se opune pensiilor speciale pentru senatori şi deputaţi

Opoziţia se opune pensiilor speciale pentru senatori şi deputaţi

16 Iun 2015   •   11:03
Opoziţia se opune pensiilor speciale pentru senatori şi deputaţi
Sursa foto: Ionuţ STROE / ionutstroe.ro

Parlamentarii PNL votează împotriva "iniţiativei PSD de introducere a pensiilor speciale pentru senatori şi deputaţi", arată purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, într-un comunicat remis marţi AGERPRES.

Citeşte şi Pensiile aleșilor înghit 600.000 euro pe lună

"Partidul Naţional Liberal este împotriva introducerii pensiilor speciale (indemnizaţii pentru limită de vârstă) pentru parlamentari, întrucât consideră că această măsură promovată de PSD este nejustificată şi inoportună. Parlamentarii PNL se vor pronunţa împotriva acestei iniţiative cu ocazia şedinţei de plen reunit de azi a Camerei Deputaţilor şi Senatului", arată Stroe.

Liberalul spune că indemnizaţiile de care beneficiază senatorii şi deputaţii în timpul mandatului sunt suportate inclusiv din taxele şi impozitele achitate de persoane aflate sub regimul contributivităţii în ceea ce priveşte calcularea pensiei.

Citeşte şi Parlamentarii si-au votat pensiile speciale

"A face abstracţie de acest principiu pentru a acorda beneficii suplimentare senatorilor şi deputaţilor nu înseamnă doar o discriminare morală faţă de alegători, dar în primul rând un act de sfidare, ţinând cont de cota de încredere redusă de care se bucură Parlamentul. Introducerea pensiilor speciale reprezintă, în acelaşi timp, o răsplată politică ilegitimă pe care PSD o promovează în interesul propriei majorităţi parlamentare cu scopul a şi-o menţine fidelă până la următoarele alegeri", conchide purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe.

Senatul şi Camera Deputaţilor se vor reuni marţi, de la ora 12,00, în şedinţă comună, pe ordinea de zi aflându-se şi proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari.

Sursa - Agerpres.ro

×
Subiecte în articol: pensii speciale pnl opozitie psd