x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Pensiile aleșilor înghit 600.000 euro pe lună

Pensiile aleșilor înghit 600.000 euro pe lună

de Andreea Dumitrache    |    16 Iun 2015   •   11:07
Pensiile aleșilor înghit 600.000 euro pe lună
Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Deși, oficial, Executivul nu susține legea prin care parlamentarii își dau singuri o altă pensie, pensia specială care poate ajunge până la 4.400 de lei, aleșilor nu le pasă. Își vor vota aceste indemnizații, chiar dacă Guvernul spune că nu are bani, iar opinia publică le-a sărit în cap, cerându-le să aibă alte priorități. Senatorii şi deputaţii vor să-şi asigure bătrâneţile.

Citeşte şi Opoziţia se opune pensiilor speciale pentru senatori şi deputaţi

Algoritm special de calcul
Pensia specială este rezultatul produsului dintre numărul lunilor de mandat și 0.55 din indemnizația brută care acum ajunge cam la 7.000 de lei. Asta înseamnă în jur de 1.600 de lei pentru cei care au un mandat, 3.100 de lei pentru aleșii cu două mandate și 4.400 de lei pentru cei cu trei mandate sau mai mult. În plată vor intra cam 700 de parlamentari, 500 din legislaturile trecute și în jur de 200 din cea actuală. Cei mai mulți vor avea pensia maximă. Asta ar însemna cam 600.000 de euro lunar. „Banii vor fi plătiți din bugetul Camerei Deputaților și Senatului, am adoptat un astfel de amendament”, a declarat vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache. Adică tot de la stat, tot din banii noștri.

Citeşte şi Parlamentarii si-au votat pensiile speciale

Rebeliune la PNL
Oficial, liberalii spun că nu susțin modificarea la statut. Neoficial, în ședințele de grup, aproape toți aleșii PNL i-au sărit în cap liderului Ludovic Orban și l-au acuzat de populism. Cei mai mulți s-au plâns de pensiile mici și au anunțat că dacă va fi un vot secret atunci ei vor vota pentru.
 

×
Subiecte în articol: pensii speciale