x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Oprea, după consultări: Sprijinim orice formulă guvernamentală va dori preşedintele; susţinem anticipatele

Oprea, după consultări: Sprijinim orice formulă guvernamentală va dori preşedintele; susţinem anticipatele

06 Noi 2015   •   12:29
Oprea, după consultări: Sprijinim orice formulă guvernamentală va dori preşedintele; susţinem anticipatele

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a afirmat, vineri, că partidul pe care îl conduce va sprijini orice formulă guvernamentală va propune preşedintele Klaus Iohannis, întrucât acesta este ales de cetăţeni, şi s-a declarat "total de acord" inclusiv cu alegerile anticipate.

"I-am transmis domnului preşedinte întreaga disponibilitate a UNPR în desemnarea primului-ministru, în desemnarea viitorului Guvern. Suntem total de acord şi susţinem alegerile anticipate. (...) Sprijinim stabilitatea României. Orice formulă pe care preşedintele României, Klaus Iohannis, în dialog cu partidele politice, cu delegaţiile din stradă ale poporului român, o va dori va fi sprijinită de UNPR. Mă refer la prim-ministru, formula de Guvern (...) de tehnocraţi este foarte importantă pentru că România e o ţară sigură, membră NATO şi UE, e o ţară care generează stabilitate şi securitate şi aşa trebuie să rămână", a spus Oprea, la finalul consultărilor cu şeful statului pentru desemnarea unui nou premier.

El a precizat că "glasul democratic al străzii" trebuie ascultat şi de aceea este normal ca preşedintele să fie sprijinit întrucât acesta este ales de popor.

"Este normal să îl sprijinim pe preşedintele României, care e ales de poporul român, în orice formulă guvernamentală, (...) ca să reuşim stabilitatea României, iar România să fie şi de acum încolo o ţară sigură, care generează securitate şi stabilitate", a adăugat liderul UNPR.

×