x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban, despre SIIJ: Ministrul Justiției a sesizat Comisia de la Veneția fără să anunțe coaliția

Orban, despre SIIJ: Ministrul Justiției a sesizat Comisia de la Veneția fără să anunțe coaliția

26 Iun 2021   •   17:00
Orban, despre SIIJ: Ministrul Justiției a sesizat Comisia de la Veneția fără să anunțe coaliția

Președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban a anunțat sâmbătă, la Iași, că va fi convocată o sesiune extraordinară a Senatului pentru adoptarea legii de desființare a SIIJ, după ce vor fi primite observațiile din partea Comisiei de la Veneția.

Președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban a declarat că ministrul Justiției a sesizat Curtea de la Veneția fără să anunțe coaliția de guvernare.

„Noi dezbatem problema desființării secției speciale încă de la preluarea guvernării. PNL a și depus înainte, în legislatura trecută, proiectul de lege de desființare a secției speciale. Am ajuns la un acord în coaliție, în care am susținut o formulă care a fost adoptată de Camera Deputaților, cu 170 de voturi pentru. În Camera Deputaților, prima camera sesizată, s-a adoptat proiectul de lege privind desființarea secției speciale într-o formă care a fost convenită la nivelul coaliției. Ulterior adoptării acestei forme, ministrul Justiției, fără să ne informeze, a seziat Comisia de Veneția. Repet, fără să informeze premierul, fără să facă o informare în coaliție”, a declarat, la Iași, Ludovic Orban.

Acesta susține că reprezentanții coaliției vor stabili o nouă formă a proiectului după primirea observațiilor de la Comisia de la Veneția.

„N-am spus nimic, ok, a sesizat ministrul Justiției Comisia de la Venția. El ne-a pus în situația în care odată cu sesizarea așteptăm punctul de vedere al Comisiei de la Veneția care se va da probabil în jurul datei de 3 iulie. Decizia la nivelul coaliției, pe care am discutat-o cu doamna senator Iulia Scântei, care e președintele Comisiei Juridice, este aceea de a aștepta punctul de vedere al Comisiei de la Veneția, de a ne întâlni în coaliție, specialiștii cu palierul politic, de a conveni asupra unei forme care să fie comună în coaliție”, a mai spus liderul PNL.

Conform acestuia, imediat ce se va ajunge la o formă comună va fi convocată o sesiune extraordinară la Senat, „pentru că Senatul este camera decizinală, și să adoptăm proiectul în forma pe care o vom conveni ținând cont de observațiile și punctele de vedere ale Comisiei de la Veneția”.

(sursa: Mediafax)

×