x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban îl sfatuieste pe Nica să demisioneze dacă e nemulțumit de alegerile de la Timișoara

Orban îl sfatuieste pe Nica să demisioneze dacă e nemulțumit de alegerile de la Timișoara

06 Iul 2021   •   19:58
Orban îl sfatuieste pe Nica să demisioneze dacă e nemulțumit de alegerile de la Timișoara

Președintele PNL, Ludovic Orban, îi recomandă lui Alin Nica, liderul organizației de la Timiș să își dea demisia dacă nu este mulțumit de modul în care s-au derulat alegerile în organizația pe care o conduce. 

Întrebat ce părere are despre declarația lui Alin Nica, după ce liderul PNL Timiș a spus că Ludovic Orban nu mai e președintele său de partid după scandalul dintre liberalii din Timișoara, Orban a spus, marți seara, că dacă e nemulțumit, Nica trebuie să își dea demisia.

„Dacă este nemulțumit de modul cum s-au derulat alegerile în Timișoara trebuie să își dea demisia pentru că la momentul organizării alegerilor, colegul meu, Alin Nica, era președinte și la județ, președinte și la municipiu, un interimar, nimic de zis. (...) Nu am avut nicio implicare în organizarea alegerilor de la Timișoara, toate alegerile au fost organizate de conducerea județeană și municipală, în care domnul Nica era președinte și la județ, și la municipiu”, a spus Orban.

Acesta chiar a insistat că „orice s-a întâmplat la aceste alegeri este responsabilitatea organizatorilor alegerilor”.

Întrebat dacă vor fi validate alegerile de la PNL Timișoara, Orban a precizat că în statutul PNL „nu există instituția validării”, iar o posibilă decizie de a dizolva un birou municipal care a fost ales în urmă cu câteva zile i se pare „ceva de noaptea minții”.

„Există o cale, dacă cineva consideră că este nestatutar. Are posibilitatea să se adreseze Curții de Onoare și Arbitraj, deși mi s-ar părea ridicol ca organizatorii unei conferințe municipale să considere că acea conferință municipală nu s-a organizat în conformitate cu prevederile statutului”, a mai spus Ludovic Orban.

Sâmbătă au avut loc alegeri pentru conducerea PNL Timişoara, însă susținătorii celor doi candidaţi, Cosmin Tabără și Raul Ambruş, s-au certat din cauza delegaţilor. Alin Nica a suspendat scrutinul, însă mai mulți liberali au rămas în sală și l-au ales pe Raul Ambruş drept președinte PNL Timişoara.

Ulterior, Alin Nica a declarat că „setea de putere personală nu poate justifica distrugerea unui partid. Ludovic Orban nu mai este președintele meu PNL”.

×
Subiecte în articol: ludovic orban