x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban, mesaj pentru martirii temnițelor comuniste: Omagiem jertfa și suferințele lor

Orban, mesaj pentru martirii temnițelor comuniste: Omagiem jertfa și suferințele lor

14 Mai 2020   •   17:08
Orban, mesaj pentru martirii temnițelor comuniste: Omagiem jertfa și suferințele lor
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Premierul Ludovic Orban a transmis, joi, un mesaj pentru martirii temnițelor comuniste, spunând că, la 72 de ani de la noaptea celui mai mare val de arestări politice din România, e necesar să ne amintim „cu pioșenie și respect” de victimele regimului comunist.

„Îi comemorăm astăzi (joi – n.r.) pe martirii temnițelor comuniste, oameni care pentru curajul de a se opune regimului represiv comunist au fost arestați, anchetați condamnați și aruncați în închisori. Prigoana la care au fost supuși ei și familiile lor a început în noaptea dintre 14 și 15 mai 1948, când mii de tineri au fost întemnițați pentru convingerile lor politice. Era doar începutul unor vremuri în care exprimarea liberă, dorința de libertate și adevăr erau pedepsite cu ani de suferință în terifiantele temnițe comuniste și în lagăre de muncă forțată./.../ Astăzi, după 72 de ani de la acea noapte a celui mai mare val de arestări politice din istoria României, ne amintim cu pioșenie și respect de toți cei căzuți victime regimului comunist. Omagiem jertfa și suferințele lor!”, este mesajul transmis, joi, de premierul Ludovic Orban.

Ziua de 14 mai este ziua națională de cinstire a martirilor din temnițele comuniste. În urmă cu 72 de ani, în noaptea de 14 spre 15 mai, au fost arestați numeroși intelectuali români și tineri care s-au opus regimului comunist.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ludovic orban comunism martiri