x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Nu s-a dorit finalizarea dosarului Mineriade

Orban: Nu s-a dorit finalizarea dosarului Mineriade

13 Iun 2021   •   11:30
Orban: Nu s-a dorit finalizarea dosarului Mineriade
Sursa foto: Hepta

Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor a afirmat că nu s-a dorit cu adevărat finalizarea dosarului Mineriadei şi pedepsirea vinovaţilor, dar şi-a exprimat încrederea că lucrurile vor intra "pe un făgaş firesc" şi va face tot ceea ce poate din funcţiile publice pe care le deţine pentru ca acest lucru să se întâmple.

"Am o opinie clară, nu s-a dorit finalizarea acestor dosare. Este de domeniul evidenţei, au trecut 31 de ani, dosarele sunt instrumentate, în mare parte există mărturii, există probe, există indicii clare, faptul că nu a fost finalizat, se datorează faptului că nu s-a dorit finalizarea, dar am încredere că lucrurile vor intra pe un făgaş firesc. Noi avem ca obiectiv principal adoptarea legilor justiţiei şi vom încerca să adoptăm o legislaţie cât mai apropiată de reglementările europene, de înaltele standarde în materie de drepturile omului, de justiţie, de la nivel european ", a declarat Orban, duminică, la evenimentul de comemorare a victimelor represiunii din iunie 1990 - Mineriada, la troiţa victimelor mineriadelor din Piaţa Universităţii.

Întrebat dacă în dosarele Mineriadei sau cel al Revoluţiei sunt de vină procurorii şi dacă aceştia nu ar putea fi traşi la răspundere, acesta a răspuns: "Cu siguranţă pot fi traşi la răspundere".


El a a mai spus că nu justiţia în ansamblu este de vină pentru această situaţia, anumite persoane. "Au fost nişte procurori, au fost nişte poliţişti judiciarişti implicaţi în intrumentarea acestor dosare, au fost judecători care au retrimis dosarul, deci, practic, sunt persoane, sunt magistraţi care au resposabilităţi legate de tergiversarea dosarului", a explicat preşedintele Camerei Deputaţilor.

 

×