x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: PNL vrea un calendar rapid pentru Guvernul Cîțu

Orban: PNL vrea un calendar rapid pentru Guvernul Cîțu

02 Mar 2020   •   13:52
Orban: PNL vrea un calendar rapid pentru Guvernul Cîțu
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Ludovic Orban declară, înaintea negocierilor pentru o nouă majoritate parlamentară, că vrea calendar rapid pentru Guvernul Cîțu.

Orban a anunțat, luni, în cadrul unei declarații de presă, că vrea „un calendar cât mai rapid”: audierile marți și miercuri, votul de învestitura joi sau cel târziu luni.

Întrebat despre negocierile privind o nouă majoritate parlamentară, Orban a spus doar că există discuții cu formațiunile politice în acest sens.

Premierul desemnat Florin Cîţu și echipa de negociere a PNL încep luni negocierile pentru formarea unei majorităţi parlamentare de susţinere a Guvernului.

Vineri, Florin Cîţu scria pe Facebook că am depus lista miniștrilor și programul de guvernare.

„Mandatul meu este clar: formarea unei majorități parlamentare cât mai repede. Începând de luni, împreună cu echipa de negociere a PNL, voi avea întâlniri cu partidele parlamentare pentru a forma o majoritate. Știu că se poate! Cer public PSD să nu mai întârzie calendarul de învestire a guvernului în Parlament”, scria Cîţu.

Nu au fost făcute mari modificări în componenţa guvernului. Singura modificare este la Ministerul Finanţelor, acolo unde cel care a fost desemnat în Biroul Executiv al PNL este Lucian Heiuş.

 Mediafax

×
Subiecte în articol: ludovic orban