x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ordonanţa mamelor, tratată cu refuz

Ordonanţa mamelor, tratată cu refuz

de Carmen Vintila    |    17 Ian 2011   •   20:55

Avocatul Poporului, Ioan Muraru, a refuzat să sesizeze Curtea Constituţională în cazul ordonanţei privind indemnizaţiile de creştere a copilului, motivând că nu este obligat să facă acest lucru. PC i-a cerut lui Muraru să conteste la Curte ordonanţa, pentru că aceasta restrânge drepturile pentru mame, Consiliul pentru discriminare considerând că există o discriminare în acest caz. “M-am întâlnit cu domnul Ioan Muraru şi am fost oarecum nemulţumit şi surprins de modul în care se pune problema în această instituţie”, a declarat preşedintele PC, Daniel Constantin, precizând că Avocatul Poporului a susţinut că nu va sesiza Curtea, deoarece “atribuţia dânsului spune că poate sesiza şi nu este obligat să facă acest lucru”.

“Mi s-a spus că nu va sesiza, pentru că nu o va face decât atunci când va avea convingerea că cei de la Curte vor spune că această ordonanţă încalcă Constituţia”, a mai spus preşedintele PC. El a mai anunţat că PC va ataca la Curte ordonanţa privind indemnizaţiile pentru creşterea copilului atunci când aceasta va deveni lege, până atunci singura cale de contestare fiind prin intermediul Avocatului Poporului.

Ordonanţa a intrat în vigoare de la începutul anului, conservatorii acordând asistenţă juridică gratuită mamelor care vor să o conteste în instanţă.

×
Subiecte în articol: observator