x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Organizare - 17.557 de sectii de votare la alegeri

Organizare - 17.557 de sectii de votare la alegeri

23 Oct 2004   •   00:00

Numarul total al sectiilor de votare din tara si din strainatate la care cetatenii romani isi vor putea exprima dreptul de vot la alegerile din noiembrie va fi de 17.557, a anuntat ieri ministrul delegat pentru Administratie Publica, Gheorghe Emacu.

El a precizat ca pe baza propunerilor primite de la nivelul judetelor, se va contracta cu Monetaria Statului confectionarea celor aproximativ 95.000 de stampile cu mentiunea "votat", care vor fi distribuite ulterior spre prefecturi. Imprimeria Nationala va realiza peste 1,3 milioane de timbre autocolante care vor fi repartizate in judete, conform numarului de cetateni cu drept de vot, care detin carte de identitate. Pentru acoperirea cheltuielilor necesare prefecturilor si BEC, in vederea pregatirii si desfasurarii alegerilor, Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) a primit un buget total de aproape 641 de miliarde de lei, a amintit Emacu. MApN si MAI vor semna saptamana viitoare Protocolul care stabileste detaliile privind repartizarea misiunilor de paza a sectiilor de votare si de ordine publica, a mai precizat Emacu.

STRAINATATE. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) va organiza, pentru alegerile generale, 137 de sectii de votare in strainatate, care vor acoperi 90 de tari din intreaga lume. Sectiile de votare din stainatate vor fi arondate circumscriptiei Municipiului Bucuresti, iar acestora li se vor adauga sectii organizate la consulatele onorifice din Florenta, Bari si Treviso din Italia, Valencia (Spania), Götteborg (Suedia), Melbourne (Australia), Wellington (Noua Zeelanda) si in SUA. Pentru militarii romani care indeplinesc misiuni de mentinere a pacii, MApN va organiza noua sectii de votare la unitatile militare dislocate in afara tarii. (Carmen Vintila)

×
Subiecte în articol: politic