x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Paleologu cere PDL să aprobe prezenţa Regelui Mihai în Parlament: "Este o chestiune de obraz"

Paleologu cere PDL să aprobe prezenţa Regelui Mihai în Parlament: "Este o chestiune de obraz"

de Aniela Nine    |    20 Sep 2011   •   10:11
Paleologu cere PDL să aprobe prezenţa Regelui Mihai în Parlament: "Este o chestiune de obraz"

Vicepresedintele PDL Theodor Paleologu a facut un apel la colegii sai de partid, sa accepte organizarea unei sedinte solemne pe 25 octombrie la care sa fie invitat Regele Mihai. "Este o chestiune de obraz", a declarat Paleologu, in plenul reunit al Parlamentului.

Dupa ce birourile permanente au respins solicitarea PNL de a organiza o sedinta festiva pe 25 octombrie pentru a marca implinirea a 90 de ani de catre Regele Mihai, opozitia a reluat cererea in sedinta de azi.

Solicitarea a venit din partea PNL si PSD, si, surprinzator, a fost sustinuta si de deputatul PDL Teodor Paleologu, care a motivat ca, dupa ce "presedintele Basescu a spus ce a spus in iunie despre Rege", e o chestiune de obraz sa aiba loc aceasta sedinta.

"Motivul ca Regele Mihai nu este fost sef de stat nu tine, tocmai pentru ca presedintele Basescu a spus ce a spus in iunie e o chestiune de obraz pentru noi acum sa votam aceasta sedinta", li s-a adresat fostul ministru al Culturii Paleologu colegilor de partid in mod special, PDL nesustinand aceasta solicitare.

Declaratia lui Paleologu a fost primita cu aplauze indelungate si strigate de apreciere din partea opozitiei. Parlamentul va vota aceasta propunere dupa ce va decide, tot prin vot, soarta ministerului Fondurilor Europene.

×
Subiecte în articol: regele mihai theodor paleologu