x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parlament - De azi, sesiune extraordinara

Parlament - De azi, sesiune extraordinara

30 Aug 2004   •   00:00

Senatorii si deputatii revin astazi la lucru pentru o sesiune extraordinara de doua zile, urmand ca de miercuri, 1 septembrie, sa intre in ultima sesiune ordinara a acestei legislaturi.

GABRIELA ANTONIU

Pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare de la Senat se afla o serie de proiecte de lege menite sa completeze cadrul finalizarii negocierilor de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana. Intre aceste acte normative se afla proiectul de lege privind statutul functionarului public, cel privind organizarea si functionarea Politiei de Frontiera, proiectul de lege privind asigurarile si reasigurarile, doua acte normative referitoare la cooperatie si cooperatia agricola, o serie de acorduri, alte acte normative.

CAMERA DEPUTATILOR. Si deputatii au pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare 15 proiecte de lege prioritare pentru integrarea europeana. Initial, se anuntase ca pe ordinea de zi va fi inclusa si legea privind alegerea Camerei Deputatilor si Senatului, adoptata deja de Senat, si al carei raport a fost aprobat in timpul vacantei parlamentare de comisia special constituita. Actul normativ se va afla insa abia miercuri pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor, in prima zi a sesiunii ordinare. Ca urmare, astazi si maine, deputatii vor dezbate, printre altele, proiectele de lege privind infiintarea, organizarea si functionarea Politiei comunitare pentru ordine publica la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale, aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, statutul alesilor locali.

×
Subiecte în articol: politic