x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parlament - Mobilizare la dezbaterea bugetului prin sms

Parlament - Mobilizare la dezbaterea bugetului prin sms

11 Noi 2004   •   00:00

Deputatii si senatorii au inceput ieri dezbaterile la proiectele de buget de stat si la cel al asigurarilor sociale pe anul 2005.

DANA PICIU

Click pentru a mari imaginea
PLAN. Premierul N`stase a anun]at c` bugetul pe 2005 are in vedere o cre[tere economic` de 5,3%
Proiectele de lege au fost prezentate in plenul reunit al Parlamentului de catre premierul Adrian Nastase. Acesta a aratat ca aprobarea acum a bugetului de stat pe anul viitor va crea conditii inca din prima zi a anului pentru asigurarea resurselor financiare necesare desfasurarii activitatii la nivelul institutiilor publice si al autoritatilor administratiei locale.

IMPOTRIVA. Atat reprezentantii PRM, cat si cei ai Aliantei PNL-PD au anuntat ca vor vota impotriva bugetelor pe anul viitor, pe care le considera pline "de pomeni electorale" . Dezbaterile generale au fost urmate de o pauza de masa de peste doua ore. Cea de-a doua parte a sedintei a debutat cu un apel nominal din cauza numarului mic de deputati reveniti la sedinta.

Liberalul Puiu Hasotti a afirmat ca parlamentarii PSD au primit de la Cabinetul premierului un SMS prin care erau anuntati ca "au obligatia" sa participe la dezbaterea bugetului pe 2005, iar daca "nu se vor conforma", aceasta va fi considerata o atitudine "impotriva Guvernului si a primului-ministru". Mai multi parlamentari PSD au confirmat pentru Mediafax ca au primit SMS-uri de la Cabinetul primului-ministru, in care li se solicita sa fie prezenti la dezbaterea proiectului de buget, iar, in caz contrar, se va considera ca sunt impotriva partidului.

Parlamentarii si-au propus sa stea si pana la miezul noptii daca este cazul pentru adoptarea celor doua proiecte de buget.
×
Subiecte în articol: politic