x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parlament - Testul unor ziarişti se lasă cu suspendări

Parlament - Testul unor ziarişti se lasă cu suspendări

de Gabriela Antoniu    |    06 Mai 2008   •   00:00

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, i-a solicitat secretarului general al acestui for să-l suspende din funcţie pe directorul Direcţiei afaceri interne, Sorin Marian Bădescu, pe durata anchetei interne privind cazul jurnalistului care susţine că a petrecut o noapte în Parlament.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, i-a solicitat secretarului general al acestui for să-l suspende din funcţie pe directorul Direcţiei afaceri interne, Sorin Marian Bădescu, pe durata anchetei interne privind cazul jurnalistului care susţine că a petrecut o noapte în Parlament. Conform unui comunicat al Camerei, Bogdan Olteanu i-a cerut, luni, secretarului general al Camerei Deputaţilor, Titu Gheorghiof, ca până la prima şedinţă a Biroului permanent să prezinte un raport complet asupra anchetei desfăşurată ca urmare a informaţiilor conform cărora un jurnalist clujean a petrecut noaptea de 17 spre 18 aprilie în Palatul Parlamentului. De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor i-a solicitat secretarului general să-l suspende din funcţie, pe durata desfăşurării anchetei interne, pe directorul Direcţiei afaceri interne, Sorin Marian Bădescu, precizează sursa citată. Totodată, Bogdan Olteanu i-a invitat, marţi, pe secretarul general al Camerei şi pe directorul SPP, Lucian Pahonţu, pentru a discuta asupra soluţiilor care să vizeze o mai bună securizare a clădirii Palatului Parlamentului.

Jurnalistul clujean Alex Covaşă a reuşit să petreacă o noapte întreagă în clădirea Palatului Parlamentului, pe care o vizitase împreună cu mai mulţi turişti şi unde a decis apoi să încerce să rămână cât mai mult timp, pentru a testa sistemul de securitate. Jurnalistul clujean Alex Covaşă de la cotidianul "Informaţia de Cluj" a vizitat clădirea împreună cu directorul publicaţiei, Florin Otrocol, şi a decis să încerce să rămână cât mai mult înăuntru fără să fie descoperit. Directorul publicaţiei, Florin Otrocol, a declarat, luni, corespondentului Mediafax, că ideea de a testa securitatea Palatului Parlamentului le-a venit pe loc, după ce Covaşă a rămas în urma grupului de vizitatori. Conform sursei citate, demersul jurnalistic demonstrează că securitatea Parlamentului lasă mult de dorit.

×
Subiecte în articol: politic