x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parlamentar USR: Cel mai vechi proiect de lege din Senat prevede Statutul autonomiei maghiare

Parlamentar USR: Cel mai vechi proiect de lege din Senat prevede Statutul autonomiei maghiare

30 Apr 2020   •   23:00
Parlamentar USR: Cel mai vechi proiect de lege din Senat prevede Statutul autonomiei maghiare

Parlamentar USR: Cel mai vechi proiect de lege din Senat prevede Statutul autonomiei maghiare

Deputatul USR Cătălin Drulă remarcă, într-o postare pe Facebook, că cel mai vechi proiect de lege aflat în sertarul Senatului, cameră decizională, este unul depus în urmă cu 16 ani, titlul fiind „Propunere legislativă privind Statutul autonomiei personale a comunităţii maghiare din România".

„De ce nu s-o fi pronunţat (şi să-l respingă) de 15 ani şi 7 luni asupra sa Senatul? Poate pentru că acest gen de alba-neagra cu subiecte care au scop pur de inflamare naţionalistă (de o parte şi de alta) se practică de 30 de ani în România? Speram că această epocă a apus, dar fantomele anilor '90 răsar când nu te aştepţi, cu sprijinul aceleiaşi clase politice iresponsabile”, spune Cătălin Drulă pe Facebook.

Deputatul USR a cerut conducerii Senatului, dar şi PSD şi PNL, să pună pe ordinea de zi şi acest proiect.

„E ruşinos în sine că o cameră a Parlamentului nu s-a pronunţat 16 ani pe o iniţiativă legislativă, oricare ar fi ea. E cu atât mai deplorabil când e vorba de acelaşi veşnic joc de potenţare reciprocă naţionalistă între UDMR şi PSD/PNL/PDL cu care au guvernat împreună în aceşti 30 de ani”, mai scrie Drulă.

Klaus Iohannis a spus, miercuri, că PSD „se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor”. Ulterior acestor declaraţii, senatorii au respins, cu majoritate de voturi, legea privind autonomia Ţinutului Secuiesc. Acest proiect de lege a fost adoptat anterior tacit de Camera Deputaţilor.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Statutul autonomiei maghiare