x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parlamentarii ACD nu vor vota noul Minister pentru Afaceri Europene

Parlamentarii ACD nu vor vota noul Minister pentru Afaceri Europene

16 Sep 2011   •   14:11

Presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat astazi dupa reuniunea conducerii ACD PNL-PC, ca parlamentarii PC si PNL, carora li se vor alatura, in convingerea sa, si cei ai PSD, vor vota impotriva formulei guvernamentale care include Ministerul pentru Afaceri Europene.

"Am discutat pozitia ACD vizavi de infiintarea noului minister de Afaceri Europene. Nu luam in discutie numele domnului Orban, despre care toata lumea cred ca stie foarte bine. Ideea este ca infiintarea unui nou minister, in opinia noastra, modifica structura Guvernului si, ca atare, Guvernul va trebui sa vina in Parlament pentru a obtine un vot de incredere. Parlamentarii PC, PNL vor vota - si sunt sigur ca si cei ai PSD - vor vota impotriva acestei formule guvernamentale, nu datorita domnului Orban, nu datorita unui minister pe care si noi il consideram util, ci datorita politicii generale pe care a practicat-o actualul Guvern, impotriva intereselor economice si sociale ale Romaniei", a spus Constantin, dupa intrevederea cu liderul PNL, Crin Antonescu.

Premierul Emil Boc a transmis, miercuri, celor doua Camere ale Parlamentului propunerile de completare a structurii Guvernului, prin infiintarea Ministerului pentru Afaceri Europene si numirea lui Leonard Orban la conducerea noului minister.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat ca sedinta comuna a Parlamentului, care sa aiba pe ordinea de zi inclusiv aprobarea infiintarii noului minister, ar putea avea loc marti. Sedinta Birourilor Permanente ale celor doua Camere, in pregatirea plenului comun, a fost programata pentru luni, la ora 13.00.

×