x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parlamentarii merg la Bruxelles

Parlamentarii merg la Bruxelles

02 Apr 2004   •   00:00

Parlamentarii din comisia comuna pentru integrare europeana vor pleca luni la Bruxelles pentru a participa la reuniunea Comitetului mixt parlamentar Romania-UE.

Romanii vor profita de ocazie pentru a prezenta parlamentarilor europeni o serie de rapoarte cu privire la problemele pe care le are Romania in privinta capitolelor de negociere cu UE, dar si despre masurile luate in urma Raportului Comisiei de politica externa a Parlamentului European extrem de nefavorabil tarii noastre. Deputatii si senatorii vor prezenta colegilor europeni documente si proiecte de lege cu privire la adoptii, la ajutoarele de stat, la organizarea si functionarea Consiliului Concurentei si la protectia mediului.

Romanii vor avea de dat explicatii cu privire la acordarea ajutoarelor de stat unor foste intreprinderi de stat acum privatizate, cele mai multe exemple de acest fel gasindu-se in siderurgie. „Principalul mesaj pe care trebuie sa-l transmiteti Parlamentului European este ca avem multa treaba de facut si ca Romania vrea sa intre pe calea normala catre aderarea la UE", a recomandat ministrul de Externe, Mircea Geoana, prezent ieri la sedinta Comisiei pentru integrare. Geoana a mai spus ca Parlamentul Olandei, cel care a fost atat de necrutator cu Romania pana acum, va adopta marti o motiune prin care isi va exprima sprijinul pentru Romania in eforturile sale de integrare si mentinerea negocierilor tarii nostre cu UE. (Dana Piciu)

×
Subiecte în articol: politic