x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Partidul Umanist si-a prezentat obiectivele electorale

Partidul Umanist si-a prezentat obiectivele electorale

09 Sep 2004   •   00:00

Umanistii si-au prezentat ieri principalele directii din programul lor electoral, componenta a programului comun cu care Uniunea Nationala PSD+PUR se va prezenta in campania electorala din aceasta toamna.

DANA PICIU

Sustinerea intreprinzatorilor si dezvoltarea clasei de mijloc in Romania, precum si lupta impotriva coruptiei, raman in continuare principalele preocupari ale Partidului Umanist. Deviza sub care PUR va intra in competitia electorala este "Viziune, programe concrete si oameni care sa le aplice". Una dintre principalele directii pe care va continua sa insiste este stimularea intreprinzatorilor in vederea cresterii unei clase de mijloc puternice in Romania. "Programul nostru nu a fost fundamentat teoretic, ci pe baza dialogului intensiv pe care l-am avut in ultimele trei luni cu reprezentanti ai mediului de afaceri, cu reprezentanti ai societatii civile, cu patronate si sindicate din toate ramurile economiei", a precizat liderul Departamentului pentru apararea drepturilor actionarilor minoritari al PUR, Gratiela Iordache. Umanistii se vor axa pe o protectie sociala activa care inseamna stimularea intreprinderilor sa se dezvolte si astfel sa creeze noi locuri de munca.

CONCEPT. In agricultura, umanistii vor sa implementeze un nou concept de dezvoltare rurala, care presupune crearea clasei de fermieri si vor propune modificarea legii creditului agricol in sensul extinderii perioadei de creditare de la 12 la 18 luni. Reforma sistemului juridic, a celui administrativ si inasprirea legislatiei legate de faptele de coruptie, masuri in vederea concretizarii independentei Consiliului Suprem al Magistraturii din punct de vedere politic se regasesc, de asemenea, in programul propus de Partidul Umanist.

NOI INSCRIERI IN PUR

Presedintele Agentiei pentru IMM, Eugen Ovidiu Chirovici, si deputatul PNL, fost vicelider de grup al acestei formatiuni la Camera, Dorin Popescu, s-au inscris ieri in Partidul Umanist din Romania. Sefa cancelariei presedintelui PUR, Daniela Popa, a spus ca umanistii au inceput sa primeasca semnale din teritoriu de la consilieri judeteni si alti alesi ai Aliantei D.A. care vor sa devina membri ai PUR. "Dupa ce si-a deschis usile in urma cu cateva zile, asa cum a anuntat purtatorul de cuvant al Aliantei PNL-PD, liberalii incep sa resimta efectele propriului gest. Din pacate pentru ei, s-au tinut de cuvant, uitand insa un amanunt: usile se pot deschide in ambele sensuri", a precizat Popa.

×
Subiecte în articol: politic