x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Patriarhia Romănă: "CNSAS umileşte"

Patriarhia Romănă: "CNSAS umileşte"

de Gabriela Antoniu    |    04 Sep 2007   •   00:00

CNSAS duce o campanie impotriva clericilor ce are ca scop umilirea Bisericii Ortodoxe Romăne, apreciază Patriarhia Romănă intr-un comunicat de presă.



CNSAS duce o campanie impotriva clericilor ce are ca scop umilirea Bisericii Ortodoxe Romăne, apreciază Patriarhia Romănă intr-un comunicat de presă in care susţine că, astfel decredibilizat, CNSAS este evitat de ierarhii invitaţi la audieri. "Este evident faptul că această campanie impotriva clericilor ortodocşi are ca scop umilirea Bisericii, ceea ce duce la scăderea increderii in CNSAS", afirmă Patriarhia.


PRESIUNI. In documentul citat, reprezentanţii Patriarhiei susţin că atitudinea CNSAS "poate fi considerată o formă de presiune la adresa Bisericii". "Asistăm in ultimele săptămăni la o campanie, susţinută inclusiv de unii membri ai colegiului CNSAS prin acuzaţii grave şi in nici un fel probate la adresa unor ierarhi ortodocşi trecuţi la Domnul, prin publicarea unor delaţiuni discutabile din arhiva fostei Securităţi, cercetate de istorici care au ajuns la concluzia că «nu sunt credibile». (...) Astfel de dosare nu prezintă nici un fel de garanţie că ce e acolo este şi real. Indiferent de intenţia voastră (a jurnaliştilor - n.n.) asta reiese. Inainte de publicare, informaţiile de genul ăsta ar fi trebuit supuse unor istorici, unor specialişti care să le confrunte, eventual cu alte date, ca să vadă ce anume s-ar putea verifica de acolo şi ce nu»", se mai arată in comunicat.

×
Subiecte în articol: politic cnsas