x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PC a lansat Statutul romănilor din Ardeal

PC a lansat Statutul romănilor din Ardeal

de Dana Piciu    |    Raluca Cret    |    16 Noi 2007   •   00:00
PC a lansat Statutul romănilor din Ardeal

Prezent ieri la Tărgu-Mureş la lansarea "Statutului romănilor din Ardeal", preşedintele PC, Dan Voiculescu, a arătat că această acţiune a conservatorilor nu este una de campanie. "Am auzit că unii dintre liderii UDMR ne-au acuzat că suntem aici in campanie electorală.

Tărgu Mureş

Prezent ieri la Tărgu-Mureş la lansarea "Statutului romănilor din Ardeal", preşedintele PC, Dan Voiculescu, a arătat că această acţiune a conservatorilor nu este una de campanie. "Am auzit că unii dintre liderii UDMR ne-au acuzat că suntem aici in campanie electorală. Nu vreau să spun decăt un singur lucru: nu suntem aici pentru a face campanie electorală, iar confirmarea este faptul că nimeni nu va vorbi aici despre campanie. A doua confirmare este că ziua naţională o vom petrece cu romănii din Ardeal", a declarat Dan Voiculescu. El a mai spus că lansarea "Statutului" relevă tocmai "situaţia dificilă prin care trec romănii din această zonă", care, fiind minoritari, "nu sunt respectaţi in propria ţară de către majoritatea maghiară".

Â

Platformă. Liderul PC a precizat că "Statutul romănilor din Ardeal" nu este un atac la adresa minorităţii maghiare, "ci este platforma de comunicare pentru drepturile romănilor". "Romănia este o ţară europeană, modernă, iar PC nu este şi nu va fi niciodată un partid xenofob. Susţinem doar drepturile romănilor de aici. Susţinem ca limba romănă să nu fie tratată ca o limbă străină, şi asta cu atăt mai mult in condiţiile in care avem un preşedinte care a declarat că limba romănă poate fi tratată ca o limbă străină", a declarat liderul PC. El a mai subliniat că asistăm la prezentarea unor oferte electorale din ce in ce mai tentante din partea UDMR şi UCM care "vor să-şi ia pămănturile inapoi, care vor să-şi ia steagul inapoi". "UDMR a reuşit să strecoare in lege o prevedere prin care şcolile cu mai puţin de 250 de elevi urmează să fie desfiinţate, iar copiii romănilor n-au unde să inveţe", a mai declarat Dan Voiculescu. El i-a asigurat pe romănii din Ardeal că PC va susţine iniţiativele care promovează drepturile cetăţenilor romăni. "Mesajul meu este că noi, conservatorii, suntem alături de romănii de aici şi ne vom ridica pentru ei de fiecare dată cănd este nevoie."

×
Subiecte în articol: politic romănilor