x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PD-L cere funcţia de premier

PD-L cere funcţia de premier

de Adriana Duţulescu    |    14 Dec 2009   •   00:00

PD-L a gândit guvernul împreună cu PNL, UDMR, cu minorităţile şi cu independenţi. Emil Boc cere funcţia de premier pentru partidul său.



BPN al PD-L a adoptat ieri o rezoluţie conform căreia viitoarea majoritate trebuie constituită în jurul PD-L-PNL-UDMR-minorităţi-independenţi, PD-L având temeiul politic de a cere funcţia de premier. "PD-L apreciază faptul că formaţiunile politice trebuie să înceteze şi să renunţe la retorica de campanie electorală, campania s-a încheiat şi, în consecinţă, principala preocupare a politicienilor trebuie să fie găsirea soluţiilor pentru o majoritate parlamentară capabilă să susţină un guvern în perioada următoare", se arată în Rezoluţia PD-L şi prezentată de liderul Emil Boc.

El a arătat că PD-L, ca partid cu cele mai multe mandate în Parlament, consideră că viitoarea majoritate trebuie constituită în jurul PD-L, PNL, UDMR, minorităţilor şi independenţilor, deci o majoritate de dreapta. În plus, PD-L, ca partid care are cele mai multe mandate şi a câştigat prin preşedintele Băsescu susţinându-l în alegerile prezidenţiale, consideră că are temeiul politic şi moral să solicite funcţia de premier pentru PD-L.

"PD-L va insista pentru constituirea unei majorităţi parlamentare care să aibă ca axă PD-L-PNL-UDMR, minorităţi şi independenţi, pentru a da cât mai rapid un guvern", a mai spus Boc. El a mai declarat că desemnarea primului-ministru aparţine preşedintelui României, dar PD-L crede că din acest punct de vedere lucrurile nu mai pot aştepta, deciziile trebuie luate, iar imediat după decizia Curţii Constituţionale se impune luarea deciziilor pentru susţinerea Guvernului care trebuie să îşi intre imediat în activitate.

"Avem nevoie de un buget care să fie asumat de un guvern stabil şi care să fie aprobat de Parlament", a mai spus Boc, arătând că sunt necesare şi decizii pentru pregătirea relansării economice din 2010 şi, nu în ultimul rând, de respectat angajamentele cu instituţiile internaţionale. El a precizat că PD-L aşteaptă validarea rezultatele alegerilor, pentru ca imediat să se treacă la formarea unui guvern stabil, cu menţiunea că postul de premier nu se negociază.

×
Subiecte în articol: politic