x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PD-L forţează şefia Senatului

PD-L forţează şefia Senatului

de Adriana Duţulescu    |    08 Mar 2010   •   00:00
PD-L forţează şefia Senatului
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Gluma neconstituţională se îngroaşă: UDMR a acceptat să susţină revocarea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului. Mâine, în plen va avea loc un "puci" pentru cucerirea preşedinţiei Senatului de oamenii lui Băsescu.



În şedinţa de ieri a Coaliţiei, UDMR a acceptat să susţină demersul PD-L de a-l revoca pe Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului. Vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a declarat după şedinţă că răspunsul UDMR pe tema înlocuirii preşedintelui Senatului este considerat unul "mulţumitor" de către democrat-liberali.

Conform spuselor lui Flutur, PD-L şi UDMR au convenit, în cadrul şedinţei coaliţiei, să susţină, de principiu, împreună demersul de revocare a lui Geoană. Cele mai vehiculate nume pentru preluarea şefiei Senatului sunt Radu Berceanu şi Anca Boagiu, dar surse de încredere spun că şeful statului vrea să-i ofere postul senatorului ex-PSD Cristian Diaconescu.

Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat ieri că atât preşedintele Senatului, cât şi cel al Camerei trebuie să fie reprezentanţi ai coaliţiei, dar nu a răspuns explicit dacă Uniunea doreşte să obţină a doua poziţie în stat, precizând doar că are colegi care ar face faţă cu brio acestei funcţii.

Astăzi, propunerea de revocare din funcţie a lui Mircea Geoană va fi discutată în şedinţa Biroului Permanent (BP) al Senatului. În cadrul BP, PSD şi PNL au majoritate de voturi şi cel mai probabil vor reuşi să respingă cererea PD-L, însă democrat-liberalii au decis în cadrul şedinţei Biroului politic al partidului lor să meargă până în pânzele albe cu revocarea lui Geoană, chiar dacă este neconstituţională şi neregulamentară.

PD-L doreşte ca mâine, în şedinţa de plen a Senatului, să supună la vot cu forţa solicitarea de revocare, bazându-se pe majoritatea pe care o are alături de UDMR, independenţi şi chiar pe unii dintre senatorii PSD din grupul lui Geoană. De altfel, Victor Ponta a declarat că PSD îl susţine pe Geoană în continuare, dar acestuia i s-a transmis în şedinţa BPN al partidului să se descurce singur, să găsească procedurile pentru a dejuca planurile adversarilor.

×
Subiecte în articol: politic