x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PD-L repetă figura cu moţiunea

PD-L repetă figura cu moţiunea

de Carmen Vintila    |    06 Feb 2008   •   00:00
PD-L repetă figura cu moţiunea

Moţiunea simplă “Anulaţi taxa de primă înmatriculare”, iniţiată de 74 de parlamentari PD-L a fost întoarsă ieri din drum de preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu

Moţiunea simplă “Anulaţi taxa de primă înmatriculare”, iniţiată de 74 de parlamentari PD-L a fost întoarsă ieri din drum de preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu. “Mo­ţiu­nea a fost introdusă ilegal. Am luat decizia de a retrimite semnata­rilor textul depus, însoţit de o scrisoare în care le-am deta­liat prevederi ale Regulamentului refe­ritoare la procedura de depunere a unei moţiuni simple. În acest sens, articolul 159 din Regulament prevede că un astfel de demers se face de iniţiatori în cursul unei şedinţe publice, textul moţiunii trebuind să fie depus la preşedintele de şedinţă şi nu la Cancelaria pre­şe­din­telui Camerei”, a declarat Olteanu. 

 

DIN NOU. Este a doua oară când Olteanu le retrimite colegilor democraţi o moţiune. În primăvara anului trecut, moţiunea de cenzură iniţiată de PD era respinsă de preşedintele Camerei, pentru că aceasta nu întrunea numărul legal de semnături, pe document fiind 116 semnături, dar numai 115 nume, senatorul Gheorghe Flutur fiind trecut de două ori pe lista de susţinere. “Moţiunea se depune la un oficiu de înregistrare a documentelor, apoi se anunţă în plen. Cel care a încălcat Regulamentul de data aceasta a fost Bogdan Olteanu, pentru că moţiunea trebuie depusă, pentru a intra într-un circuit al documentelor interne în Parlament, apoi se anunţă în plen”, a acuzat în replică deputa­tul PD-L Daniel Buda. În textul moţiunii, PD-L solicita eliminarea taxei de primă înmatriculare şi restituirea ei de către Ministerul Economiei persoanelor ce au plătit-o.

×
Subiecte în articol: politic