x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PDL Hunedoara merge "la luptă" cu trei persoane controversate

PDL Hunedoara merge "la luptă" cu trei persoane controversate

de Monalise Hihn    |    25 Aug 2011   •   11:30
PDL Hunedoara merge "la luptă" cu trei persoane controversate

PDL Hunedoara a inceput sa-si desemneze candidatii pentru Consiliul Judetean si doua dintre primariile importante din judet, cele din municipiile Hunedoara si Petrosani. Practic, PDL merge pe mana celor mai controversate persoane pentru alegerile locale cele doua orase. Este vorba despre deputatul Viorel Arion, pentru Hunedoara, si Tiberiu Iacob – Ridzi – la Petrosani. In schimb, pentru sefia Consiliului Judetean se va efectua un sondaj de opinie, in care drept potentiali candidati vor fi inscrisi Dorin Gligor, actualul presedinte al PDL Hunedoara, si Gheorghe Barbu, secretarul general al Camerei Deputatilor.

Deputatul Viorel Arion a devenit cunoscut in lumea politica nationala nu pentru activitatea sa parlamentara, ci pentru numarul foarte mare de contracte cu statul, pe care le deruleaza firme in care el este actionar, adica 265. Cand a fost intrebat cum justifica aceste contracte, incheiate institutii precum Minvest Deva, Electrocentrale Deva, Casa Judeteana de Pensii si Asigurari Sociale, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, diverse primarii si institutii de invatamant, deputatul a declarat ca valoarea totala a acestora este de "doar 765.000 de euro'. In acelasi timp, tot Viorel Arion a fost cel care a introdus "moda' cu scrisorile de felicitare trimise inclusiv mortilor, carora le ureaza "La multi ani!'. In plus, el detine ilegal baza de date care ii cuprinde pe pensionarii hunedoreni. El le-a trimis acestora scrisori personalizate in care ii anunta ca "dumneavoastra sunteti beneficiar al acestor drepturi datorita preocuparii permanente a Guvernului de a creste pensiile, dar si a initiativei legislative a deputatului Viorel Arion privind grupele I si a II-a de munca!'. Intrebat fiind de presa locala cum a intrat in posesia unor astfel de date, deputatul a raspuns ca "prin eforturi proprii', uitand sa precizeze ca una dintre firmele la care este actionar majoritar are contract cu Casa Judeteana de Pensii si Asigurari Sociale.

Tiberiu Iacob – Ridzi va incerca sa castige la alegerile locale de anul viitor un nou mandat de primar al municipiului Petrosani. Fost presedinte al PDL Hunedoara, Iacob – Ridzi a fost inlaturat din fruntea organizatiei judetene, aparent pentru ca nu a reusit in decembrie 2009 sa obtina un scor prea bun pentru candidatul la presedintie Traian Basescu. In judetul Hunedoara, seful statului a luat cu 20 de procente mai putin decat Mircea Geoana. In realitate, primarul Petrosaniului a fost debarcat din functie pentru ca sotia sa, Monica Iacob – Ridzi, ex-ministru al Tineretului si Sportului, este cercetata in mai multe dosare penale. Tiberiu Iacob – Ridzi a incercat sa candideze in martie 2011 la un nou mandat de presedinte al PDL Hunedoara, dar in cele din urma a fost "sfatuit' sa renunte. In final, el a devenit prim-vicepresedinte al organizatiei, iar in timpul sedintei de alegeri toti cei care ii rosteau numele s-au ferit sa ii spuna Tiberiu Iacob – Ridzi, ci doar Tiberiu Iacob. In acelasi timp, sotia sa nu a mai aparut in prim-planul vietii politice, desi este deputat in colegiul ce cuprinde si municipiul in care sotul sau este primar. De altfel, nu este clar daca Monica Iacob – Ridzi s-a autosuspendat sau nu din PDL.

Dorin Gligor este presedintele PDL Hunedoara si incearca sa fie nominalizat pentru candidatura la sefia Consiliului Judetean Hunedoara. Totusi, el va intra in competitie pentru desemnare alaturi de Gheorghe Barbu, actual secretar general al Camerei Deputatilor, omul caruia ii datoreaza ascensiunea in cariera profesionala. Gligor a ajuns in urma cu cativa ani director tehnic al ApaProd Deva in urma sustinerii lui Barbu. Dorin Gligor a fost numit apoi subprefect al judetului, in martie 2009, functie pe care a ocupat-o pana in octombrie cand a ajuns prefect, iar in ianuarie 2010 s-a intors pe postul de subprefect, dupa ce chiar Gheorghe Falca a oferit aceasta demnitate UDMR. In martie 2011 a candidat la postul de presedinte al PDL Hunedoara. A facut deliciul opiniei publice in data de 29 noiembrie 2009, cand a adormit la intronizarea episcopului Devei si Hunedoarei. Dorin Gligor, care era prefect al judetului, a tras un pui de somn zdravan chiar cand Patriarhul Daniel oficia slujba. Nici macar blitzurile aparatelor foto si luminile camerelor de luat vederi nu l-au putut smulge din lumea viselor. Langa el, Theodor Stolojan privea amuzat, iar Gheorghe Barbu ii veghea somnul.

Pe de alta parte, liderii PDL din judetul Hunedoara au fost primii care au recunoscut in diverse iesiri publice ca partidul pe care il reprezinta va incheia o alianta electorala cu UNPR. De altfel, in Hunedoara exista deja un protocol care prevede ca la Deva PDL va sustine candidatul UNPR, respectiv pe primarul in functie, Mircia Muntean, la alegerile locale din 2012, in timp ce PDL va avea sprijinul pentru sefia Consiliului Judetean. Totusi, deja primarul Devei, care este si vicepresedinte la nivel national al UNPR, a declarat public ca nu il va sustine la functia de presedinte al CJ Hunedoara pe un candidat care are doar 12 la suta in sondaje si ca va intra el in cursa si pentru aceasta functie daca reprezentantul PDL nu isi va creste cota. Conform unui sondaj de opinie, realizat la comanda ACD, Dorin Gligor se invarte in jurul acestui rezultat, avand doar 12 la suta cota de incredere si cu putin peste 13 la suta ca intentie de vot.

×