x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PDL îi dă "ultimatum" lui Geoană

PDL îi dă "ultimatum" lui Geoană

11 Iun 2010   •   00:00

Grupul parlamentar PDL din Senat a anunţat vineri, printr-un comunicat, că îi adresează un ultimatum preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, pentru convocarea urgentă a şedinţei Biroului Permanent conform Regulamentului, arătând că i-a trimis acestuia o scrisoare în acest sens.



Potrivit comunicatului, reprezentanţii Partidului Democrat Liberal din conducerea Senatului i-au adresat o scrisoare lui Mircea Geoană, prin care îi solicită acestuia convocarea şedinţei Biroului Permanent, în conformitate cu articolul 37, alin.1 din Regulamentul Senatului, iar această solicitare vine ca răspuns la invitaţia pe care preşedintele Geoană a făcut-o membrilor Biroului Permanent pentru o discuţie informală sâmbătă la ora 12:00.

"Mircea Geoană nu a înţeles că el ocupă poziţia de preşedinte al Senatului, şi nu de preşedinte al grupului PSD sau de mesager al lui Adrian Năstase. Singurul interes al Partidului Social Democrat este să arunce ţara în haos şi de aceea tergiversează intrarea în vigoare a legilor asumate de Guvern", apreciază grupul PDL din Senat.

Grupul PDL este de părere că această amânare pune în pericol primirea tranşei de la Fondul Monetar Internaţional şi că se poate ajunge la sfârşitul anului în imposibilitatea de plată a salariilor şi pensiilor.  "Una din legile a cărei aplicare este amânată de blocajul PSD este Legea pensiilor care va elimina starea curentă în care 8.000 de pensii speciale de lux ar putea acoperi 60.000 de pensii medii. Domnul Geoană minte neruşinat când afirmă că sesizarea privind dezbaterea moţiunii la 3 (trei) zile de la citirea ei nu are temei legal, dovedind că nici în ceasul al doisprezecelea nu înţelege să respecte Constituţia", se arată în comunicat.

Senatorii PDL consideră că "această obstinaţie de a răspunde comenzilor PSD şi nu interesului naţional, îl descalifică pe Mircea Geoană ca al doilea om în stat".  "Aşteptăm explicaţii de la domnul Geoană pentru modul în care a târât în noroi imaginea instituţiei Senatului prin decizia de a bloca convocarea Birourilor Reunite şi dezbaterea moţiunii în termenele constituţionale. Din toate aceste motive îi adresăm un ultimatum domnului Geoană pentru convocarea urgentă a şedinţei conducerii Senatului conform Regulamentului", a mai precizat grupul PDL.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, invită conducerea Senatului sâmbătă, la ora 12:00, la o "discuţie lămuritoare privind dezbaterea moţiunii de cenzură", în care să fie identificate "soluţiile optime pentru acest moment politic extrem de important". Vicepreşedintele Senatului, Anca Boagiu, a declarat vineri că reprezentanţii PDL vor răspunde invitaţiei lui Mircea Geoană legată de întâlnirea de sâmbătă, dar a menţionat că acesta acţionează la comanda PSD, punând în pericol acordarea tranşei de împrumut de la FMI.

Vicepreşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că liberalii nu vor participa sâmbătă la discuţia dintre senatorii PDL şi preşedintele Camerei Superioare, motivând să democrat-liberalii şi-au exprimat dorinţa să discute doar cu Mircea Geoană.

"E o discuţie pe care i-a solicitat-o PDL preşedintelui Mircea Geoană. Preşedintele Senatului a spus că dacă vor să participe la discuţia de sâmbătă el e deschis, dar nu e şedinţă de Birou, nu e nimic. Democraţii şi-au exprimat dorinţa să discute cu preşedintele Senatului. Întrucât solicitarea a fost pentru domnul Geoană şi nu e vorba de o întrunitre a PB nu intenţionăm să participăm", a susţinut Meleşcanu. Senatorul PNL a menţionat că liberalii nu sunt implicaţi în niciun fel în subiectul dezbaterii moţiunii, menţionând că nu au de ce să participe sâmbătă la discuţia despre moţiune.

×
Subiecte în articol: politic