x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Planuri la Parlament - Doua bugete intr-o singura zi

Planuri la Parlament - Doua bugete intr-o singura zi

04 Noi 2004   •   00:00

Senatorii si deputatii vor sa dezbata proiectele bugetului de stat si bugetului asigurarilor sociale pe 2005 intr-o singura sedinta.

PROGRAM. Potrivit programului, saptamana viitoare, la Senat vor fi doua sedinte in plen, respectiv luni si marti dupa-amiaza. In dimineata zilei de marti, senatorii se vor reuni in sedinte ale comisiilor permanente. Ziua de miercuri este dedicata, in totalitate, dezbaterilor asupra proiectelor de buget, in sedinta comuna. Prima parte a dezbaterii va avea loc intre orele 9:00 si 13:00, urmand ca senatorii si deputatii sa continue discutiile asupra proiectul de buget dupa o pauza de doua ore, pana la miezul noptii. Daca nu se va reusi terminarea dezbaterilor si nu va fi cvorum pentru votul final, ar putea fi organizata o noua sedinta comuna.

AVIZE. Majoritatea comisiilor de specialitate si-au dat deja avizul pentru bugetele din domeniile de activitate de care se ocupa. Toate amendamentele formulate la comisii, dintre care unele propun cresteri ale fondurilor bugetare alocate de Guvern, vor fi analizate de Comisiile de buget-finante, care intocmesc raportul comun referitor la proiectul de lege privind bugetul de stat pe anul 2005 ce va fi dezbatut in sedinta comuna a Camerelor Parlamentului.

COMASARE. Din cauza campaniei electorale, parlamentarii au comasat in acest an toate dezbaterile asupra bugetului pe 2005 intr-o singura zi. In anii precedenti, aceste dezbateri se prelungeau pe durata a cel putin doua-trei zile, ca urmare a numarului mare de amendamente depuse. In unii ani, dezbaterile au durat chiar doua saptamani. Potrivit programului, in perioada campaniei electorale, senatorii lucreaza numai cate trei zile pe saptamana. Zilele de joi, vineri, sambata si duminica sunt destinate activitatilor in circumscriptiile electorale. (Dana Piciu)

×
Subiecte în articol: politic