x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL cere socoteala Guvernului

PNL cere socoteala Guvernului

08 Apr 2004   •   00:00

Purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat ieri ca „PSD nu s-a lecuit de boala infruptarii din banii publici nici in pragul Sfintelor Sarbatori de Pasti".

Prin aceasta afirmatie Nicolaescu a facut referire la decizia Guvernului de a incredinta lucrarile de demontare a „Monumentului Eroilor Comunisti" din Parcul Carol din Capitala prin selectia de oferte si nu prin licitatie publica, cum ar fi fost normal. Conform Legii privind achizitiile publice, orice lucrare realizata din fonduri publice al carei deviz depaseste 100.000 de euro trebuie adjudecata prin licitatie.

Derogare

PNL cere Guvernului sa abroge Hotararea amintita si sa accepte licitatia publica ca procedura pentru adjudecarea lucrarilor din Parcul Carol. „Altfel campania zgomotoasa privind eradicarea coruptiei politice ramane litera moarta si praf aruncat in ochii opiniei publice", a incheiat Nicolaescu.
Carmen Vintil`


Cheltuieli „nejustificate" cu spectacolul de Ziua NATO

La randul sau, vicepresedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a cerut in mod oficial Guvernului „sa prezinte o situatie exacta despre cum au fost folositi cei 90.000 de euro acordati spectacolului organizat cu prilejul admiterii Romaniei in NATO din Piata Revolutiei". El a spus ca in urma calculelor efectuate de PNL suma cheltuita cu acel spectacol este de 22.500 de euro, restul de bani nefiind justificati. „Artistii care au cantat nu puteau primi mai mult de 9.500 de euro, in cazul in care erau platiti la cotatiile maxime pe care acestia le cer la un spectacol, iar tehnica putea costa cel mult 7.000 de euro si artificiile 6.000 de euro, la preturi maxime. In conditiile acestea, Guvernul trebuie sa spuna ce s-a intamplat cu restul de bani, adica 67.500 de euro", a subliniat Tariceanu.

×
Subiecte în articol: politic